.
News Image

Nieuw seizoen van Liefde voor Muziek

Wie worden de opvolgers van Christoff, Guy Swinnen, Stan Van Samang, Kate Ryan, Tom Helsen en Slongs Dievanongs?
Nog geen half jaar na editie 1 van Liefde Voor Muziek is men bij VTM al bezig met seizoen 2. Niet verwonderlijk want de eerste reeks van het programma met Christoff, Guy Swinnen, Stan Van Samang, Kate Ryan, Tom Helsen en Slongs Dievanongs bracht heel wat te weeg. Goede kijkcijfers, heel wat emoties , prachtige muziek en toffe hits in de hitlijsten. Het programma had alles om te scoren en dat deed Liefde Voor Muziek dan ook. Er komt al snel een tweede seizoen aan. Maar wie doet er nu eigenlijk mee?

Voor het tweede seizoen van het succesvolle voorjaarsprogramma tekenen niet zes, maar zeven muzikale kleppers present. Een verrassende mix van ervaren rotten en jong talent. Niemand minder dan Paul Michiels, Dana Winner, Belle Perez, Ian Thomas, Sioen, Eva De Roovere en Johannes Genard van School is Cool gaan de uitdaging aan om elkaars nummers te coveren op een manier die je niet snel zou verwachten.

Afgelopen voorjaar beleefden Christoff, Guy Swinnen, Stan Van Samang, Tom Helsen, Kate Ryan en Slongs Dievanongs een onvergetelijke muzikale reis. Met hun bijzondere covers scoorden de zes artiesten bovendien de ene hit na de andere en bestormden ze de Vlaamse muzieklijsten. Met Stan Van Samang als absolute recordbreker in de charts. Hij heeft intussen 4 uitverkochte Lotto Arena-concerten achter zijn naam staan, is op weg naar 50.000 verkochte exemplaren van zijn album Liefde voor Publiek en staat na 19 weken nog altijd stevig op nummer 1 in de Vlaamse charts.

Het eerste seizoen was er boenk op, zowel op als naast het scherm”, aldus Stan. “Een onvergetelijke week was het daar in Spanje, en al even memorabel was (en is) de impact nadien. De charts kleurden helemaal Liefde voor Muziek. Dankzij het geweldige medium televisie, konden we heel veel mensen laten meegenieten van wat we daar samen in dat fantastische huis hebben mogen creëren. Blijkbaar viel dat dus in de smaak. Het is heerlijk als artiest om mensen te raken met muziek, daarover gaat Liefde voor Muziek. Ik wens de nieuwe lichting een even unieke ervaring toe.

Paul Michiels, Dana Winner, Belle Perez, Ian Thomas, Sioen, Eva De Roovere en Johannes Genard maken zich nu alvast klaar om dezelfde, muzikale trip te maken. Volgende maand vertrekt de groep richting Mallorca voor de opnames van het tweede Liefde voor Muziek-seizoen. Wat doet singer-songwriter Sioen met de opzwepende, Spaanse hits van Belle Perez? Hoe klinkt een song van Dana Winner uit de mond van School is Cool-rocker Johannes Genard? Welke invulling geeft Ian Thomas aan de breekbare liedjes van Eva De Roovere? En wat gebeurt er als Paul Michiels een nummer van Ian Thomas bewerkt? Dat het tweede seizoen van Liefde voor Muziek opnieuw voor verrassingen zal zorgen, staat nu al vast.

Meest recente foto’s van Stan Van Samang, Kate Ryan, Christoff, Tom Helsen, Guy Swinnen, Belle Perez, Dana Winner, Johannes Genard, Sioen, Eva De Roovere, Ian Thomas en Paul Michiels: