.
News Image

Nieuw op Een: Chocolat Tytgat

Deze reeks werd al in 2015 opgenomen!


Vanaf september kan je zeven weken lang genieten van de hartverwarmende nieuwe fictiereeks Tytgat Chocolat. De reeks is niet alleen een romcom, maar ook een roadmovie. Jasper Vloemans werkt als inpakker bij het chocoladebedrijf Tytgat Chocolat en wordt verliefd op zijn collega Tina, een meisje van Kosovaarse afkomst. Wanneer Tina plots uitgewezen wordt naar haar land van herkomst, blijft Jasper met een gebroken hart achter. Achter de rug van hun familie en de directie van Tytgat Chocolat reizen haar vrienden haar achterna, aangevoerd door de dolverliefde Jasper.



De hoofdrollen in Tytgat Chocolat worden vertolkt door Jelle Palmaerts, Jan Goris, Jason Van Laere, Gert Wellens en Peter Janssens van Theater STAP, een theatergezelschap dat werkt met een vast ensemble van professionele acteurs met een mentale handicap. Daarnaast spelen Wim Opbrouck, Frank Focketyn, Marc Van Eeghem, Els Dottermans, Mira Bryssinck, Mieke De Groote, Jan Decleir en Flor Decleir mee. Deze unieke reeks werd geschreven en geregisseerd door Filip Lenaerts en Marc Bryssinck, artistiek directeur van Theater STAP.



Audiodescriptie

Tytgat Chocolat loopt op zondagavond op Eén met audiodescriptie via de taalkeuze. Gelijktijdig loopt de aflevering met open audiodescriptie, hoorbaar voor iedereen, op Eén+ (op het Ketnet-kanaal). De uitzending met open audiodescriptie is later ook te bekijken via VRT.NU in de categorie Audiodescriptie, via NetGemist en op DVD.



Tytgat Chocolat: vanaf 10 september elke zondag om 21.20 uur op Eén.