.
News Image

Nieuw op één: Afspraak in Rio

Vanaf maandag, niet te missen.
Eén besloot in de zomer van 2013 het onvoorspelbare parcours van tien Belgische atleten en een Belgisch team te verfilmen. Allemaal hebben ze hun leven ondergeschikt gemaakt aan die ene confrontatie in augustus 2016 in Rio de Janeiro. Gedurende 1000 dagen krijgen ze een camera in hun zog, zowel thuis als in competitie. Hoe realistisch is hun doel? Slagen ze erin de valkuilen te ontwijken? En gaat hun naaste omgeving mee in de Olympische droom? Afspraak in Rio, vanaf maandag 2 maart acht weken lang op Eén.

Moet een atleet zijn studies jaren onderbreken om kans te maken op een Olympische gouden medaille? Wielrenster Jolien D’Hoore vindt van wel. Is er naast Kevin en Jonathan nog plaats voor een derde Borlée op de 400 meter in Rio De Janeiro? Dylan gelooft dat het kan. En reikt de onwaarschijnlijke opmars van de Yellow Tigers tot in de zomer van 2016? Het heeft er alle schijn van.

Een atleet heeft vele afspraken in zijn carrière, maar er is één die alle andere in de schaduw stelt: de Olympische Spelen. Vier jaar trainen, bijsturen en twijfels overwinnen moeten resulteren in de ultieme krachtsinspanning. In het beste geval wacht het podium en volledige bewondering. Loopt het fout af, dan rest de totale eenzaamheid.

De jongste sporter van de ‘selectie’ is zestien. De oudste vijftig. En terwijl de ene atleet ook nog eens de zorg voor zijn broers en zus op zich neemt, komt de andere in een schijnbaar gespreid bedje terecht.

Afspraak in Rio bestormt mee de top, maar beseft dat een rijbewijs behalen of het ouderlijk huis verlaten eveneens cruciale stappen zijn op weg naar Olympisch succes.

Afspraak in Rio: op maandag om 20.40 u. vanaf 2 maart op Eén.