.
News Image

Nieuw album Tom Helsen

Tom Helsen is terug.


Tom Helsen. Een naam die niet onopgemerkt voorbij ging tijdens Humo's Rock Rally 1996: Tom behaalde er solo op 19-jarige leeftijd de zilveren medaille. Al snel daarna werd Tom een groep.



In de acht jaren die daarop volgden bracht Helsen drie full albums uit. Tijdens die jaren tourde hij ook uitgebreid met Hooverponic doorheen Europa; later ook met Dido. In 2004 stond hij voor het eerst op de podia van Rock Werchter, Dranouter en de Lokerse Feesten en speelde hij voor de 6e keer op Marktrock in Leuven. Twee jaar later, in 2006, kwam zijn grote doorbraak met de single 'Sun In Her Eyes', waarmee hij plots op alle radiostations te horen was, iets waar hij eveneens in slaagde met ongeveer elke single die hij daarna uitbracht. In 2007 won Helsen een Mia voor 'Beste pop' en enkele jaren later scoorde hij met 'Sun In Her Eyes' ook een grote hit in Nederland. Twee succesvolle albums en twee passages op TW Classic volgden.

In 2010 bracht hij zijn zesde album uit en gooide hij het over een andere boeg: de plaat werd volledig door hem geschreven maar ingezongen door zijn favoriete Belgische en Nederlandse zangeressen.



Op het hoogtepunt van zijn succes trok hij, naar aanleiding van een sluimerende depressie, even de stekker eruit. Hij verdween enkele jaren volledig uit de spotlights maar bleef doen wat hij graag doet en waar hij bedreven in is: goede songs schrijven, maar dan voor anderen.



Nu, in 2015, staat hij er weer met een gloednieuw, 7e album. Voor het maken van 'Unbreakable', vertrok hij opnieuw van zijn roots: met een 'groepke' het repetitiehok in, songs opnemen die voor een groot stuk zijn zoals ze echt zijn, zonder te veel franjes en zonder alles glad te producen. Tom zocht naar de essentie van zijn songs, knipte alle overbodige ballast eruit en dat resulteert in een album met daarop 9 songs die hij brengt in 25,5 minuten. Helsen producete de plaat zelf, samen met Koen Renders die instond voor de meeste arrangementen. Staf Verbeeck was verantwoordelijk voor de opname en de mixing.



Vanaf 27 maart zal Tom Helsen te zien zijn in het VTM-programma Liefde Voor Muziek, waarbij 6 artiesten samen in een Spaans landhuis bivakkeren en elke week telkens één van de zes artiesten centraal staat. De anderen nemen zijn/haar bekendste songs en meest gekoesterde nummers onder handen en brengen er eigenzinnige, nieuwe versies van in hun eigen stijl.


Bio van Tom Helsen

Meer Over:

Tom Helsen