.
News Image

Niels & Wiels winnen Radio 2 Zomerhit 2017

Ook Radio 2 muziektrofeeën voor Blanche, Natalia en Bazart.


Niels & Wiels mochten zondagavond naar huis met de Radio 2 Zomerhit 2017, na een zinderende liveshow vanop de zeedijk in Blankenberge. De luisteraars van Radio 2 en kijkers van Eén kozen het nummer ‘Skwon meiske’ uit een selectie van tien favorieten. Niels Destadsbader en Miguel Wiels namen de grote Radio 2 Zomerhit 2017 in ontvangst uit de handen van minister-president Geert Bourgeois. Ze volgen daarmee K3 op, die vorige zomer de Radio 2 Zomerhit wonnen met het nummer ‘Ushuaia’.



De Radio 2 muziektrofee Doorbraak ging dit jaar naar Blanche. Ze haalde het daarbij van Delv!s, Metejoor, Milo Meskens en Van Echelpoel. Natalia kreeg de Radio 2 muziektrofee Solo artiest. Zij won de Radio 2 Zomerhit in 2007 met het nummer ‘Gone to Stay’. In 2013 en 2014 was ze beste vrouwelijke artieste en in 2009 won ze de Radio 2 muziektrofee voor beste performance. De populaire indie-popgroep Bazart werd beloond met de Radio 2 muziektrofee Groep.



Radio 2 Zomerhit 2017 werd op zondag 13 augustus live op Radio 2 en Eén uitgezonden. Bart Peeters presenteerde de show met optredens van Belle Perez, Gers Pardoel, en de tien genomineerden voor de Radio 2 Zomerhit.



Alle winnaars op een rijtje:

* Radio 2 Zomerhit: Niels & Wiels – ‘Skwon meiske’

* Doorbraak: Blanche

* Groep: Bazart

* Solo artiest: Natalia

Bio van Niels & Wiels

Meer Over:

Niels & Wiels Radio 2

Bio van Natalia, Blanche, Bazart en Bart Peeters