.
News Image

Nicole & Hugo werkloos op stakingsdag

Nicole & Hugo samen met 300 senioren slachtoffer van staking.


De Kaasboerin uit Mol-Postel heeft noodgedwongen de middagshow van maandag 15 december moeten aflassen. De verenigingen die voor maandag hadden geboekt, annuleerden één voor één omdat ze vreesden niet of niet tijdig in De Kaasboerin te geraken. Bijgevolg moesten zaakvoerders Rik Wijnants en Jan Cools ook de artiesten afbellen, onder wie Nicole & Hugo. Maandag 15 december blijft De Kaasboerin dicht. “We zouden die dag nochtans aan twintig mensen werk hebben geboden”, aldus de zaakvoerders.



Van zodra enkele weken geleden bekend raakte dat de vakbonden 15 december uitriepen als een nationale stakingsdag, begonnen de telefoons binnen te lopen van groepen die op die dag gereserveerd hadden voor de White Christmasshow. De middagshow loopt over acht dagen en brengt Nicole & Hugo, Marjan Berger, Wim Leys en Steve Ryckiers op het podium van De Kaasboerin.



“De mensen waren bang dat ze niet hier zouden geraken”, legt Rik Wijnants uit. “Ze hadden daarvoor autocars gehuurd en vreesden dat die onderweg zouden worden opgehouden of in een blokkade terechtkomen. In totaal gaat het om een 150-tal mensen die met autocars zouden komen. Na enkele dagen hadden we elke vereniging aan de lijn gehad en beslisten we om de show af te gelasten. Voor zover mogelijk boden we hen een andere dag aan, maar anderen moesten we doorverwijzen naar een middagshow volgend jaar. Tachtig mensen die individueel hadden geboekt, hebben we dan zelf gecontacteerd en ook hen geprobeerd een alternatieve dag of show aan te bieden.”



Gevolg is dat ook de geboekte artiesten die dag werkloos zijn. “Maar die hadden alle begrip voor onze beslissing”, verzekert Rik Wijnants. Hij vindt het bijzonder jammer dat de staking op deze manier ook zijn zaak treft. “Op zo’n dag werken we met twaalf mensen personeel. Tel daar de artiesten en hun entourage bij en de mensen van de muziekinstallatie, en je zit al snel aan meer dan twintig mensen die een dag werkloos zijn. Nochtans waren onze werknemers die dag niet van plan om te staken. Uiteraard betekent het voor ons als bedrijf ook een serieuze financiële aderlating want de show was volledig uitverkocht.”



De White Christmasshow loopt nog op 16, 17 en 18 december.


Bio van Nicole & Hugo

Meer Over:

Nicole & Hugo

Bio van Wim Leys, Marjan Berger en Steve Ryckier