.
Nicky Vankets
maandag 11 december 2023

Nicky Vankets: “Daarom kiezen zoveel artiesten voor mijn creaties”

​​​​​​​Hij weet de reden

Vroeger was Nicky Vankets al heel erg populair bij bekend Vlaanderen, maar ook nu, na zijn comeback weet iedereen de weg weer te vinden richting de bekende modeontwerper. Zo schitterde Natalia in de Lotto Arena in outfits van Nicky en kent ook de nieuwe generatie artiesten, zoals Camille, de outfits van Vankets.

“Linda Mertens vroeg me eerst om enkel één outfit met een zwarte cape te ontwerpen, voor haar comeback in het Sportpaleis. Uiteindelijk was ze de hele show door mij gekleed. Natalia contacteerde mij voor vier outfits en bijbehorende combinaties voor haar show in de Lotto Arena. 'Wat Beyoncé kan, kunnen wij ook', vond ze. We hebben weken intensief samengewerkt, en het resultaat mocht er zijn. Het publiek weet het misschien niet altijd, maar het is wel mijn handtekening die onder de ontwerpen staat. En daar ben ik heel fier op”, klinkt het in Story.

Dat veel bekende artiesten bij hem aankloppen voor outfits doet hem veel plezier. Maar daar is volgens Nicky ook een heel logische verklaring voor.

“Ik ben nu eenmaal een van de weinige ontwerpers met een eigen atelier, dat puur Belgisch is en enkel unieke creaties maakt. Ik ontwerp al sinds mijn twaalfde, volgde vier jaar een opleiding in Londen en beheers mijn vak. Niemand heeft een betere technische bagage. Gelukkig is er veel mond-tot-mondreclame. De ene BV stuurt de andere door. Zo kwam Linda Mertens via Belle Perez bij mij. Tegenwoordig gaat er bijna wekelijks een nieuwe podiumoutfit bij mij de deur uit. Dat vergt veel creativiteit, maar ik doe het graag.”

Bio van Nicky Vankets

Meer Over:

Nicky Vankets