.
News Image

Nekka-Nacht 2016 huldigt Toon Hermans

Affiche Nekka-Nacht 2016 compleet.


Met de editie 2016 staat Nekka-Nacht op zaterdagavond 23 april voor de grootste uitdaging uit zijn 23-jarige geschiedenis : de herdenking van de verjaardag van dé grootmeester van de Nederlandse taal, Toon Hermans .

Nekka-Nacht 2016 wordt een uniek geheel, opgehangen aan de poëzie, de sketches en de interpretatie van bekende en minder bekende parels uit zijn liedrepertoire .



De vertolkers zijn zelf ook fan van het eerste uur en zullen u meenemen doorheen alle facetten van Toon Hermans : wie houdt niet van de clown in Circus Ronaldo, wie hangt niet aan de lippen van rasverteller Warre Borgmans en wie wordt niet begeesterd door de muzikaliteit van Bart Peeters ?

In hun kielzog volgen gevestigde artiesten die elk in hun genre ontegensprekelijk in de voetsporen zijn gestapt van de centrale gast : cabaretière , zangeres en clown Els De Schepper, chansonnier Johan Verminnen, volksmens Rocco Granata , duivel-doet-al vriend van Snieklaas Pieter Embrechts en de stand-up conférencier Bart Cannaerts .

Ook jonge artiesten worden bezield door het vakmanschap van de meester : de immer goedlachse Riet Muylaert (Jackobond) , de speelse acteur Bert Verbeke en de hemels zingende Lissa Meyvis.

En zij krijgen bovendien nog het gezelschap van de winnaar van de laatste Nekka-wedstrijd.

De begeleidingsband staat onder de meer dan vakkundige leiding van Pol Vanfleteren, die speciaal voor de gelenegheid een 10-koppig orkest bijeenbrengt.

De voorstelling loopt onder de auspiciën van Herman Van Hove, vriend en laatste manager van Toon Hermans.



Nekka-Nacht 2016 is er voor iedereen : de high society, de mensen uit Café Biljart, Mien met haar feestneus en alle andere liefhebbers van Toon. Zit uw jasje goed, zit uw dasje goed, ga dan mee op stap !


Meest recente foto’s van Nekka, Bart Peeters, Warre Borgmans, Els de Schepper, Johan Verminnen, Rocco Granata, Pieter Embrechts, Bart Cannaerts, Riet Muylaert, Jackobond, Bert Verbeke en Lissa Meyvis: