.
News Image

Nederlandstalige muziekradio komt dichterbij

Ment diende alvast hun radiodossier in.


Ment is in de muziekwereld ondertussen een echt begrip geworden als televisiestation. De kans zit erin dat Ment volgend jaar ook op de radio te horen zal zijn. Mogelijk vormen ze dan de netwerkradio met een Nederlandstalig profiel. Dit is een initiatief van de Vlaamse Regering en minister van Media Sven Gatz. In totaal zullen er vier netwerkradio's ontstaan met telkens een ander doelpubliek. Zowel publieke radiozenders, commerciële radiozenders als 124 lokale radio's zullen blijven bestaan.

Ment liet via Facebook weten dat hun dossier, dat ruim 360 pagina's telt is ingediend. Het omvat studies, plannen, analyses, berekeningen en meerwaarden. Een aantal mensen werkten heel hard achter de schermen en de zender wil hen dan ook extra bedanken. Duizenden mensen vulden online de vragenlijst in om hun mening te laten horen van hoe Ment op de radio zou moeten klinken, want iedere stem telt. Alle middelen werden ingezet om het uiteindelijke doel te bereiken. Zo zong Bart Herman in het gezelschap van zowat de volledige Vlaamse showbizz het nummer Ment op de radio tijdens een opname van De Vlaamse Top 10. Artiesten van bij ons zijn enorm verheugd dat er een radiozender komt die uitsluitend Nederlandstalige muziek zal draaien.

Marc Hallez en Magali Sibille zijn de mensen die het initiatief namen om Ment Tv op te richten. Zij komen niet zo vaak op de voorgrond, maar wie aanwezig is bij een opname van De Vlaamse Top 10 zal hun wel al eens hebben gezien. Op de foto die we bij dit artikel voegden zie je Magali en Marc staan in het gezelschap van één van de medewerkers, Dennie Christian.



Tekst: Nico Vanaken

Bio van Bart Herman, Dennie Christian en Sven Gatz