.
News Image

Nathalie Meskens naakt voor het goede doel

Nathalie Meskens ging naakt voor Kom Op Tegen Kanker.

Kom Op Tegen Kanker is al meer dan twee decennia lang een stichtend voorbeeld voor veel goede doelen. Spijtig genoeg is het ook nog steeds een broodnodige geldinzamelactie. Kanker blijft immers te veel mensen treffen…

Telkens weer worden heel wat acties ondernomen om geld in te zamelen. Een actie die ons zeker bijblijft komt uit 2012 en is de naaktkalender waarvoor onder meer Nathalie Meskens poseerde.

Annemie Struyf was in 2012 meter van Kom Op Tegen Kanker. Samen met haar goede vriendin Lieve Blanquaert besloot ze enkele bekende vrouwen te vragen voor een naaktkalender. Daarmee wou ze Vlaanderen “sensibiliseren rond vrouwen en kanker, de kwetsbaarheid van een lichaam, de fragiliteit van het bestaan”.

Ondanks het feit dat het geen babekalender mocht worden, waren enkele knappe BV’s onontbeerlijk voor de ruchtbaarheid rond het project en het succes van de kalender. Sexy babes als Nathalie Meskens en Natalia wilt iedereen wel eens naakt zien. Steun je ondertussen een goed doel, des te beter!

Toch waren het niet de babes als Nathalie Meskens die het voortouw namen. Het was toenmalige First Lady of Europe, Geertrui Windels, de echtgenote van politicus en toenmalig Europees president Herman Van Rompuy, die als eerste toezegde. Doordat een vrouw met haar status had toegezegd, was het veel makkelijker om de andere vrouwen, zoals Nathalie Meskens, te doen volgen, aldus fotografe Lieve Blanquaert.

De twaalf dames in kwestie die naakt gingen voor de naaktkalender voor Kom Op Tegen Kanker waren zoals gezegd niet van de minste. Nathalie Meskens, Annemie Turtelboom, Annemie Struyf, Natalia, Geertrui Windels, Francesca Vanthielen, Sofie Van Moll, Hilde Crevits, Gilda De Bal, Joke Devynck, Miet Smet, en Elodie Ouedraogo gaven hun toestemming om naakt gefotografeerd te worden voor de naaktkalender.

Lieve Blanquaert trok de mooie zwart-wit foto’s en bevestigt dat alle twaalf vrouwen tevreden waren over het resultaat. Uit de quotes die bij de foto’s staan merk je ook dat veel onder hen reeds van nabij geconfronteerd worden met borstkanker of een andere vorm van de ziekte. Ze willen dan ook voornamelijk tonen wat het is om met een kwetsbaar lichaam te leven, en niet zozeer tonen hoe sexy een lichaam kan zijn.

De intieme naaktfoto’s van Nathalie Meskens en de andere vrouwen die poseerden, mochten ook nergens anders getoond of gepubliceerd worden. Niet in de media, niet voor advertenties, maar ook nergens op het internet. Sites of fora die er zich toch aan waagden de naaktfoto’s te publiceren werden gecontacteerd door de advocaten van Lieve Blanquaert om de foto’s te verwijderen of er zouden gerechtelijke stappen genomen worden. De fotografe had die belofte gemaakt aan haar modellen, dat de foto’s uitsluitend op de kalender zelf te zien zouden zijn.

De kalender met een naakte Nathalie Meskens werd verkocht in de Standaard Boekhandels en werd een groot succes. Er werden maar liefst 25.458 exemplaren verkocht en de naaktkalender bracht 127.290 euro op voor Kom Op Tegen Kanker.

De naaktkalender waarop Nathalie Meskens en de andere moedige vrouwen naakt te zien zijn is niet meer te koop in de handel, maar Kom Op Tegen Kanker steunen kan natuurlijk nog steeds!

Bio van Nathalie Meskens

Meer Over:

Nathalie Meskens