.
News Image

Natalia voor de rechter

Oei, wat is er aan de hand?

Zangeres Natalia dook maandag op de rechtbank in Turnhout op. Niet omdat ze zich voor de rechter moest gaan verantwoorden voor een verkeersovertreding, wel omdat ze zelf een klacht had ingediend tegen één van haar 'fans'. De jongeman verstuurde vorig jaar enkele dreigtweets naar de zangeres waarin hij dreigde haar te onthoofden. Natalia besloot klacht in te dienen en de man kon al vrij snel ontmaskerd worden. Maandag mocht Kevin V.H. het bij de rechter gaan uitleggen.

Dat Natalia zelf aanwezig zou zijn op de zitting van de correctionele rechtbank in Turnhout was een grote verrassing. Met aan haar zijde haar partner Alexander arriveerde Natalia in Turnhout waar Kevin V.H. zich mocht komen verantwoorden voor de feiten die hij een goed jaar geleden pleegde. Via Twitter werd de boodschap @Nataliamusic dit bericht is een ernistig waarschuwing van isis belgium als u riskeert te worden onthoofd als u satanische gedrag niet stopt verstuurd.
Even later volgde nog een straffe waarschuwing aan het adres van de zangeres. Als u niet stopt zich als een hoer te gedragen om platen te verkopen zal u niet lang meer leven. En daar bleef het niet bij. Er volgde nog een derde tweet met als tekst @nataliamusic en zal het wanneer we u tegenkomen een eer zijn u te onthoofden.

Natalia nam de tweets ernstig en schakelde haar advocaat in. De berichten kwamen van een account met naam Isis Belgium. Het was al snel duidelijk dat het hier mogelijk om een wansmakelijke grap zou gaan maar dat was het niet. Ruim twee maanden na datum ging de dader nog een stapje verder. Net voor het Ladies Of Soul-concert in de Lotto Arena te Antwerpen kwam hij met een bericht op de proppen dat Natalia bloedend op het podium zou liggen. Na een klacht van de zangeres werd de dader getraceerd en meteen opgepakt. De man kreeg toen al van de raadkamer een contactverbod opgelegd verder mocht de man een jaar lang niet op de sociale media. Een verbod dat de jongeman volgens zijn advocaat heeft nageleefd. Kevin V.H. zou volgens zijn advocaat zwak begaafd zijn en had geen idee van de draagkracht van zijn actie. Kevin V.H. bood zijn excuses aan tijdens de zitting. Zelf had hij het over een stomme grap.
Een grap die hem wel 10 maanden celstraf kan kosten. Natalia vraagt via haar advocaat een schadevergoeding van 15.000 euro.

De rechter doet op maandag 21 december uitspraak in deze zaak.