.
News Image

Naakte Kurt Rogiers zorgt voor discussie

Waar gaat het naartoe in deze wereld?


Presentator Kürt Rogiers was zondagochtend de mediawatcher in De Zevende Dag op Eén. Elke week overloopt een bekend iemand de actualiteit van de afgelopen week en deze wee was dat dus Kürt Rogiers. De acteur en presentator had er aandacht voor de preutsheid in de kleedkamer bij sportwedstrijden. Kürt Rogiers vreest dat we in een fase van de nieuwe preutsheid zijn terechtgekomen. Hij stond vroeger naakt onder de douche in de sportclub en pleit voor meer naaktheid want heel wat mensen vergelijken naaktheid ten onrechte met seksualiteit. “Ik stond vroeger altijd zonder ondergoed onder de douche”, vertelt Kürt Rogiers in De Zevende Dag.



Kurt Rogiers: “Ik denk dat we terug moeten naar de sixties: love, peace and harmony. De flower power moet terugkomen. Want ik snap het wel, we zijn een getraumatiseerd land wat dat betreft. We hebben niet alleen Vangheluwe en Dutroux.

Naaktheid rond jongeren is sowieso een beetje een problematiek op zich. Maar je hebt natuurlijk ook nog de diversiteit, cultuur en godsdienst wat natuurlijk ook onze kleedkamer binnenkomt. Anderzijds is het ook een probleem dat we ernstig moeten nemen want er was afgelopen week ook die jongen in Enschede. Men heeft een foto genomen van een naakte jongen, die foto is op Instagram terechtgekomen, die jongen ziet dat en pleegt dan zelfmoord.”

Kürt Rogiers: “Maar naaktheid wordt de laatste tijd zoveel geassocieerd met seksualiteit en daardoor zien wij eigenlijk alleen nog maar ideale beelden van de Amerikaanse muziekcultuur, de filmcultuur. We zien geen normale lichamen meer. Heel Europa stond op de achterste poten omwille van de boerkini want er zijn vrouwen die met kleren aan in de Middellandse Zee gaan zwemmen. Maar ondertussen tolereren we wel dat jonge mensen een zwembroek aanhouden omdat ze bang zijn elkaars naaktheid te zien. Ik ben een beetje bang dat dit de preutsheid is waarbij we nog niet aan het einde van de tunnel zitten. “

Maar hoe zit dat dan met Kürt Rogiers en zijn gezin? Kürt en zijn vrouw Els hebben thuis twee dochters: Lola en Merlijn. Hoe gaat het er ten huize Rogiers dan in de badkamer aan toe? “Het is een discussie, ook onder mijn vrienden en in onze familie. Ik heb een dochter van elf die langzamerhand in haar puberteit komt. Mag ik als vader nog naakt in de badkamer gaan staan? Ik vind van wel maar ik heb vrienden die zeggen dat ik daar best mee zou opletten. Je weet maar nooit. Dat wat allemaal evident was in mijn kindertijd, lijkt steeds meer een probleem te zijn. Ik vind die preutsheid een heel gevaarlijke weg op gaan”, besluit Kürt Rogiers.



De acteur beleeft trouwens drukke tijden. De opnames van Spitsbroers zitten er volledig op, de theaterversie van Blind Date met Karen Damen is voorlopig ook uitgespeeld maar deze week start Kürt Rogiers dan weer met de opnames van een nieuw seizoen van The Voice Kids. De agenda van de acteur en presentator is meer dan gevuld en daar zal hij ongetwijfeld tevreden mee zijn.

Bio van Kürt Rogiers

Meer Over:

Kürt Rogiers