.
News Image

Na lijdensweg is Twarres terug

Friese groep werd vernieuwd.


Bij veel mensen zal de naam Twarres wellicht nog een belletje doen rinkelen. De Friese groep scoorde met “Wer Bisto” ongetwijfeld hun grootste succes. Deze single werd uitgebracht in het jaar 2000.

Nadat ze even gestopt waren zijn ze nu weer terug. Mirjam Timmer is nog steeds de zangeres die er ook bij het prille begin al bij was. Op een gegeven ogenblik werd bij haar jeugdvriend die ze al 28 jaar kent en mede-oprichter van de groep was, Johan van der Veen de ziekte Ataxie van Friedreich vastgesteld. Volgens Mirjam kun je die ziekte vergelijken met ALS maar dan in een trage vorm, zei ze in Ment op zondag. Op den duur bleek dus dat Johan niet meer kon zingen. Toen vond men een nieuwe zanger, maar dat klikte niet zo goed met Mirjam. De zoektocht ging verder en dan overhaalde Mirjam een vriendin om mee te zingen. Zij zouden samen de nieuwe plaat opnemen, maar dan overleed die vriendin plotseling. Eindelijk lijkt het nu terug de goede kant uit te gaan met de Friese groep. Eind 2015 werd de groep vernieuwd met de broers Kristian en Julian Dijkstra. Myriam Timmer kwam de broers tegen in een muziekcafé te Leeuwarden. Het voordeel is dat ze al helemaal op elkaar zijn ingezongen.

Onlangs stelden ze ook de nieuwe single voor, die “Fûgelfrij” heet en zo vrij als een vogel betekent. Het lied werd geschreven door Mirjam voor haar neef die in Amsterdam woont, maar graag in Leeuwarden vertoeft.



Het Première-concert van Twarres vindt plaats op 04/11/16 in Leeuwarden. Daarna komt er een clubtour in Nederland en België. Een volgende single zal dan in september verschijnen, alvorens er een album komt. In 2017 en 2018 is er een theatertournee gepland door de lage landen.



De fans moeten niet ongerust zijn, want ook liedjes van vroeger zullen niet worden vergeten.


Bio van Twarres

Meer Over:

Twarres