.
News Image

Musicalcast neemt single op

Jongerencast Muerto maakt single ten voordele van straatkinderen in Colombia


De 28-koppige jongerencast van de musical Muerto is al ruim twee maanden bezig met de voorbereidingen op de repetities. De repetities met hoofdcast Eline De Munck, Bert Verbeke, Anne Mie Gils, Jan Schepens, Marleen van der Loo en Lander Depoortere gaan van start op 10 februari. Op 13 maart staat de première gepland in Theater Elckerlyc te Antwerpen. Het stuk vertelt het verhaal over het steeds toenemende fenomeen ‘kindsoldaten’ en de strijd van een moeder om haar kinderen uit de klauwen van het dreigende FARC te houden. Op 9 februari stapt de jongerencast de studio in om het nummer ‘Ga met mij’ op te nemen ten voordele van ‘Straatkinderen Medellin’.



Om dit verhaal op de juiste manier te vertellen gingen hoofdacteurs Eline De Munck en Bert Verbeke samen met de makers op inleefreis naar Bogota en Medellin. Zo kregen ze een duidelijk beeld hoe het leven er in de sloppenwijken aan toe gaat. Ook gingen ze op bezoek bij enkele organisaties die hulp bieden aan straatkinderen.



De producenten Uitgezonderd. Theater! & Judas TheaterProducties toonden de beeldfragmenten van hun bezoek aan de jongerencast van Muerto, die de taak op zich krijgen om in de huid te kruipen van deze straatkinderen. “Toen de jongeren deze beelden te zien kregen waren ze er rotsvast van overtuigd dat zij iets konden betekenen voor hun leeftijdsgenoten in Colombia. Niet enkel door dit verhaal naar Vlaanderen te halen, dankzij de musical, maar ook het idee om de organisatie te steunen kwam al snel op tafel te liggen” vertelt Stefan Van Guysse van JTO, die de Vlaamse jongeren klaarstoomt voor de effectieve start van de repetities.



Beide productiehuizen vonden dit een mooi initiatief en nemen daarom met de jongerencast het nummer ‘Ga met mij’ op ten voordele van ‘Straatkinderen Medellin’. Deze zal te koop aangeboden worden via Itunes en de winst gaat integraal naar dit goede doel.

Voor meer info over dit goede doel: www.muerto.be