.
News Image

Movies Classics Box

De mooiste klassieke films...

El Cid: In de tweede helft van de 11de eeuw, wanneer de jonge Rodrigo Diaz de Vivar (door de Moren El Cid genoemd) wil huwen met de mooie Jimena, is Spanje bijna volledig in handen van de Moren. Zijn vurigste wens is vrede stichten tussen moslims en christenen. Dit brengt hem ertoe enkele gevangen emirs vrij te laten. Deze daad wordt echter beschouwd als verraad aan koning Ferdinand. Eén van zijn felste tegenstanders is Don Garcia Ordonez. Die handelt echter uit eigenbelang, want ook hij is verliefd op Jimena. Als Jimena's vader sneuvelt in een duel met Rodrigo, voelt zij zich heen en weer geslingerd tussen liefde en haat.

The Fall of the Roman Empire: Wanneer keizer Marcus Aurelius voelt dat hij spoedig zal sterven, besluit hij zijn wrede zoon Commodus te onterven en in plaats daarvan zijn generaal Livius, die tevens Commodus zijn halfbroer is, als opvolger aan te wijzen. Omdat een aantal officieren niet geloven in de door Livius beoogde vreedzame politiek, bedenken ze een plan om de keizer te vermoorden voordat hij zijn testament officieel kan bekrachtigen.

Ashanti: Het echtpaar Anansa en David Linderby zijn artsen werkzaam voor de “World Health Organization” in West-Afrika. Op een nacht wordt de mooie Anansa ontvoerd door slavenhandelaars. David volgt haar spoor door jungles en woestijnen en hoopt zijn vrouw ooit terug te vinden. Zijn reis wordt stilaan een dodelijke klopjacht, want David zal niet rusten alvorens wraak te nemen op de genadeloze slavenhandelaar Suliman.