.
News Image

Morgen start De Rechtbank opnieuw

Zesde seizoen belooft weer een topper te worden.


De Rechtbank volgt ook dit zesde seizoen verschillende magistraten die zich elke dag door lijvige dossiers ploeteren, aandachtig luisteren naar de vele getuigen, slachtoffers en beklaagden en de argumenten en omstandigheden afwegen om zo het juiste vonnis te vellen. Dit jaar worden de camera’s opgesteld in Hasselt, Tongeren, Mechelen, Laken, Zaventem, Bergen en Antwerpen. Dinsdag mag de kijker meeluisteren naar de verhoren van één van de 12 onderzoeksrechters in Charleroi. Een jongeman wordt er verhoord over de uit de hand gelopen ruzies met zijn vriendin. Het blijkt een verhaal vol intriges.




De provincie Limburg, bekend om zijn gemoedelijkheid en gastvrijheid, komt in de eerste aflevering van dit zesde seizoen van De Rechtbank uitgebreid aan bod. De politierechtbank van Beringen opent dan ook weids haar deuren met een flinke discussie over niet minder dan 20kg frieten. In Hasselt gaat het er iets ernstiger aan toe wanneer verschillende Limburgers, waaronder zanger Stijn Meuris, zich burgerlijke partij stellen in een zaak rond 36 diefstallen. En in de Arbeidsrechtbank van Tongeren wordt een man die een collectieve schuldenregeling heeft, geëvalueerd omdat hij zich niet aan de afspraken houdt.




Dat justitie om veel meer draait dan misdaad en straf, om meer dan schuld en boete, bewijst de vrederechter van Laken. Midden in een Brusselse volksbuurt wordt elk woord, en in vele talen, gewikt en gewogen en vooral: geduldig geluisterd.




De Rechtbank, vanaf morgen, elke dinsdag om 20u35 bij VIER.