.
News Image

Milow haalt uit naar VRT

De hele show was amateuristisch, vertelt Milow.


Zondagavond rond 22 uur. Bart Kaëll, Clouseau, Milow en K3 zetten zich klaar op de trappen van het Casino van Blankenberge. Sven Gatz zou enkele minuten later de naam van de winnaar van Radio 2 Zomerhit bekendmaken. De vier genomineerden stonden netjes op de trap klaar om richting podium te gaan. Toeval of niet, K3 stond vooraan in het rijtje en kon dus zonder de andere genomineerden te moeten kruisen richting podium stappen. Maar dat is nog niet alles want Marthe, Klaasje en Hanne waren de enigen die hun oortjes in hadden waarlangs ze de muziek te horen krijgen. Clouseau en Milow hadden ze nog aan maar de oortjes zaten nog niet in de oren. Milow had zelfs zijn jas al aan, klaar om na de bekendmaking meteen naar huis te vertrekken . In de kranten van woensdag haalt de zanger uit naar de VRT.



Milow was woensdag te gast bij 2 Meisjes Op Het Strand. Te gast bij K3 want Hanne, Klaasje en Marthe presenteerden dinsdagavond het muziekprogramma dat aan het Klein Strand van Oostende werd opgenomen. Meer dan 10.000 mensen waren er bij de opname maar daar had de aanwezige pers weinig aandacht voor. Alle aandacht ging naar K3 en Milow. Toegegeven, ook wij hoopten op een foto van K3 en Milow samen maar daar stak K3-manager Kristel Verbeke een stokje voor. Wel werd er backstage een foto genomen door Milow zelf. Want laat duidelijk zijn: Milow neemt K3 niets kwalijk. En toch is de zanger hard voor de VRT.

Jonathan Vandenbroeck straalde dinsdag op het strand van Oostende. Wat een contrast met zondag bij Radio 2 Zomerhit in Blankenberge. Het evenement had af te rekenen met heel wat gebreken. Muzikanten en backings die te laat op het podium stonden omdat niemand hen verwittigde, cameramensen die om de haverklap voor een andere camera liepen en dus in beeld kwamen en als kers op de toch wel zure taart nog de grote vergissing bij de bekendmaking van de winnaar van Radio 2 Zomerhit. Milow gaf dinsdagnamiddag een interview aan Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws. Dat deed hij backstage bij 2 Meisjes Op Het Strand.



De zanger was verrast om zondagavond zijn naam te horen want hij wist op dat moment al tien minuten dat hij niet zou winnen. Het podiummoment waar hij te horen kreeg dat hij ten onrechte tot winnaar was afgeroepen is er één om snel te vergeten. Milow is echter niet boos. “Ik was wel lichtjes (wikt zijn woorden) ontstemd over de manier waarop de VRT het achteraf heeft aangepakt. Er kwamen namelijk eerst geen excuses. Het eerste wat zij deden, was mij apart nemen om te bekijken hoe we hierover gingen communiceren om de schade te beperken. Sorry, maar op dat moment was dat mijn probleem niet. Zij waren de mist in gegaan”, vertelde hij aan Het Laatste Nieuws.

De zanger heeft medelijden met K3: Ik vind dit heel erg voor hen. Dit is hun eerste award, en daar hangt nu zo'n schaduw over. Dat is jammer. Maar we hebben elkaar daarnet voor het eerst teruggezien. Ik ben meteen op hen afgestapt en het was gezellig. We hebben een selfie genomen en die op onze Instagram gezet. Zij met een T-shirt van Milow aan, dat vonden we wel een leuk grapje”, vertelde hij aan Het Laatste Nieuws. K3 wou dinsdag niet reageren op de heisa van Radio 2 Zomerhit. Zelfs een foto van hen samen met Milow was niet aan de orde.



Milow haalde dinsdag trouwens uit naar de amateuristische show. “Echt waar, het was complete chaos. Er had die avond véél mis kunnen lopen. Ik hoop dat ze hun organisatie grondig evalueren. Als je echt meent dat dit je belangrijkste evenement van het jaar is, kan dit soort dingen niet”. Milow heeft trouwens gelijk: de VRT heeft veel geluk gehad met het weer. Was het zondagavond beginnen regenen, dan hadden alle muzikanten en artiesten op een kletsnat podium gedaan en was er zo goed als zeker geen live-muziek gespeeld kunnen worden.

Bio van Milow en K3

Meer Over:

Milow K3 Radio 2

Bio van Clouseau en Bart Kaëll

Meer Over:

Clouseau Bart Kaëll VRT