.
News Image

Matthias De Roover nog langer Mister Gay Belgium 2019

Organisatie stelt verkiezing opnieuw uit.


Voor de tweede keer heeft de organsiatie van Mister Gay Belgium het MGB Gala 2020 verplaatst omwille van COVID-19.



“Als MGB organisatie hebben we de laatste weken en maanden niet stilgezeten. We hebben o.a. bekeken hoe we op een goede en correcte manier op zaterdag 15 augustus 2020 het finale gala zouden kunnen laten doorgaan.”, zegt Mr Gay Belgium-organisator Bram Bierkens.

“Tot op heden mag men maar met maximum. 200 personen het Antwerpse Theater Elckerlyc betreden en dit nog onder heel wat voorwaarden. Helaas bleek na vele opvolg meetings en het herhaaldelijk blijven maken van deze oefening, het laten doorgaan van het MGB gala in augustus onhaalbaar te zijn.”




Blijkbaar was het geen optie om nog op een volgende Nationale Veiligheidsraad te beslissen. “We hebben daarom besloten in samenspraak met Theater Elckerlyc om de finale een 2de keer te verplaatsen naar zaterdag 17 oktober 2020. Dit om een waardig, professioneel en succesvol MGB finale te kunnen garanderen, zoals we dit jaarlijks gewoon zijn, aan alle betrokken partijen, waarin de boodschap van diversiteit centraal staat en waar we naar aanvoelen en prognose wél op volledige capaciteit van de zaal en accommodatie kunnen draaien.”



“Het was voor onze MGB-organisatie géén eenvoudige opdracht om dit praktisch allemaal opnieuw te realiseren, maar we zijn ervan overtuigd dat dit wel moet lukken met de support van finalisten en partners. Op deze manier kunnen we toch verder bouwen aan dit jaarlijkse mooie en nog steeds nodige MGB project, zeker in deze tijden waar we het welzijn van LGBT'ers zeker niet mogen vergeten.”, besluit Bierkens. En dus blijft Matthias De Roover nog langer Mister Gay Belgium 2019.



Bio van Matthias De Roover

Meer Over:

Matthias De Roover