.
News Image

Maartje Van Neygen brengt haar eerste album uit

Kleine kindjes worden groot...

25 oktober 1995
Maartje Van Neygen wordt geboren in Sint-Niklaas.

25 oktober 2013
Maartje Van Neygen wordt 18 én brengt haar eerste album uit: “Eerste dauw”.

Maartje groeide op in een huis vol muziek en kunst. Van jongs af aan charmeerde ze het publiek tijdens de kerstconcerten van haar ouders, Erik en Sanne. Ze zong mee op verschillende singles, acteerde tot 2 maal toe in “Witse”, werd gevraagd als model maar liet het allemaal niet aan haar hartje komen. Ze stapt met een glimlach door het leven. Ze studeert momenteel Nederlands - Duits.

Toen ze in 2012 met haar ouders in Amerika was voor de opnamen van “De fantastische expeditie”, zou Maartje een nummer mogen inzingen, als er nog wat studiotijd over was. Het werden er twee. Dat was de aanzet tot haar eerste album.
Zomer 2013 stond helemaal in het teken van “Eerste dauw”.
Maartje Van Neygen: “ Ik bracht bijna elke dag van augustus in de studio door, werkend aan mijn allereerste album.

Bij elke stap van het proces wilde ik erbij zijn en zo leerde ik elke dag weer nieuwe dingen kennen. Voordien was het mixen en masteren van een nummer en wat daar allemaal bij komt kijken, Latijn voor mij.

Bovendien kreeg ik de kans om met ontzettend lieve en heel getalenteerde muzikanten te werken. Zo werkte ik in de eerste plaats samen met mijn papa, Erik Van Neygen, die de productie op zich nam en die, samen met Phil Sterman van studio Sterman&Cook , wondermooie arrangementen bedacht voor al deze splinternieuwe nummers. Maar ook had ik het geluk om samen te werken met de Heavy Horns, Wendy Quinlan, de dwarsfluitiste en Rens Van der Zalm, een ware multi-instrumentalist en een ontzettend lieve man. Ook ontvingen we op een dag in de studio een zwart gospelkoor met prachtige stemmen.

Voor bijna alle nummers van mijn debuutalbum schreef mijn mama de tekst en mijn papa de muziek. Wat kan ik nu nog meer willen? Ik ben dus dolgelukkig dat ik nu – op mijn verjaardag - mijn allereerste full-cd kan voorstellen.”

Bio van Maartje Van Neygen

Meer Over:

Maartje Van Neygen