.
Maarten Cox
donderdag 16 november 2023

Maarten Cox: “Ik heb er vrede mee”

Hij is uniek

Er was een tijd waarin Maarten Cox zijn ziekte en huidaandoening zoveel mogelijk probeerde weg te steken. Hij kleurde zijn haar om de verkleuring en witte vlekken te maskeren uit schrik om zijn job te verliezen.

“Nu stop ik het niet meer weg. En ik weet het, het is onnozel om bang te zijn dat ik mijn job ging verliezen, maar zo redeneerde ik. 'Wat gaan de mensen niet denken?' schoot er door mijn hoofd toen ik de ziekte kreeg. De postjes in het medialandschap zijn heel beperkt en veel mensen staan te trappelen om te doen wat ik doe. Dus maakte ik me zorgen. Ik had schrik dat de kijkers misschien een afkeer van me zouden krijgen. Ik werd onzeker. Maar nu heb ik spijt dat ik het zes jaar proberen te verbergen heb”, zegt Maarten in Primo.

Het is jammer dat Maarten zich daar zo onzeker doorvoelde, want dat is natuurlijk nergens voor nodig. Het is goed dat hij er nu over kan praten.

“Op die manier kan ik er anderen, die ook gebukt gaan onder onzekerheid, mee helpen. Bodypositivity! Ik heb er vrede mee. Het maakt me uniek.”