.
Luk Wyns
zondag 2 juli 2023

Luk Wyns: “Je moet altijd een bepaalde acteur voor ogen hebben” 

Hij schreef mee aan ‘Knokke Off’ 

Wie fan is van de serie ‘Knokke Off’ die mag Luk Wyns bedanken voor het scenario. Hij schreef het samen met iemand anders. En de reeks is een schot in de roos. Zelf kijkt Luk weinig televisie.

“In de regel hou ik er niet van, omdat ik een aaneenschakeling van fouten, stommiteiten, clichés en ouderwetsigheden zie. Maar tijdens het schrijven van ‘Knokke Off’ heb ik ‘Succesion’, ‘Euphoria’ en ‘The White Lotus’ nog eens teruggezien. Van dat soort topseries smul ik, temeer omdat ze me inspiratie leveren”, reageert Luk in Humo.

De reeks heeft bovendien ook nog eens een sterke cast. Eentje waarin Luk Wyns toch wel wat inspraak had. Zo stelde hij Geert Van Rampelberg en Ini Massez voor en de rol van Gène Bervoets had hij misschien zelf ook graag willen spelen.

“Je moet, als je schrijft, altijd een welbepaalde acteur of een actrice voor ogen hebben. Doet er niet toe of die persoon het uiteindelijk wordt of niet: dat schrijft gewoon makkelijker. Al wist ik voor ik eraan begon al zeker dat Pommelien en Willem de hoofdrollen voor hun rekening zouden nemen.”

Bio van Luk Wyns en K.K. Moggie

Meer Over:

Luk Wyns K.K. Moggie