.
Luk Alloo en Francis bij Alloo bij de wegpolitie
woensdag 28 september 2016

Luk Alloo weer op pad

Luk Alloo ontmoet enkele nieuwe agenten...

Op donderdag 29 september 2016 volgt Luk Alloo voor het eerst in het spoor van de Gerechtelijke Cel Patrouille en Toezicht van de Federale Wegpolitie (CPT). De cel voert gerechtelijke taken uit, zoals het detecteren en aanpakken van diefstallen in vrachtwagens of het opsporen van illegalen en geseinde personen. Ook het aanpakken van drugscriminaliteit behoort tot hun takenpakket. In de vierde aflevering van Alloo bij de Wegpolitie haalt de CPT meteen enkele voertuigen uit het verkeer om te checken of de inzittenden drugs bij hebben.

Op de autosnelweg lopen vier personen tegen de lamp. Allen hebben ze drugs op zak, die meteen in beslag worden genomen. Aan de personen wordt door justitie een strafbemiddeling en hulpverlening opgelegd. Een chauffeur komt er met een waarschuwing van het parket vanaf, bij het plegen van nieuwe feiten kan de man vervolgd worden. Een student reageert verrast: “Er is toch een gedoogbeleid in België? Je mag toch een paar gram op zak hebben? Krijg ik mijn 2 gram weed niet terug? Is dat verboden?”

Verder in Alloo bij de Wegpolitie rijdt een man ’s nachts 216 km/u, dat is bijna 100 km/u hoger dan toegelaten. Hij moet onverbiddelijk zijn rijbewijs inleveren. “Dit staat toch wel in mijn top 5 van hoogste snelheden”, geeft agent Yann aan.

Politieagenten Ruud en Dimitri snellen een truckchauffeur met een lekke band te hulp. Onderweg krijgen ze echter zelf met een lekke band af te rekenen. Luk Alloo kijkt toe wie zijn voertuig het eerst een nieuwe band toedient. “Wat je zelf doet, doe je meestal beter”, klinkt het.

Een chauffeur die ooit politieagent wilde worden, wordt al bellend langs de kant gezet. “Ik kom net van een sollicitatiegesprek en wilde het nieuws meedelen”, probeert de man. De politie ziet echter niets door de vingers.

Een Nederlandse truckchauffeur komt met een heel bizar verhaal op de proppen. “Ik woon in Frankrijk en heb deze wagen gekocht in Nederland. De nummerplaat komt uit Oostenrijk en de auto is uit Denemarken geïmporteerd.” Is de man in orde met alle papieren?

Alloo Bij De Wegpolitie, donderdag 29 september om 21.10 op VTM.