.
News Image

Low Budget Jet Set brengt eerste album uit

Album van Arne Vanhaecke.


Grootse plannen voor singer-songwriter Arne Vanhaecke (29). De voormalige Vtmkzoom- en Qmusic-presentator bracht dinsdag zijn eerste album uit onder de artiestennaam Low Budget Jet Set. Na eerste single “High Maintenance Guy” en een succesvolle huiskamertournee laat hij nu zijn album los op de wereld. Crunchy lo-fi indiepop, gemaakt om te raken.



Low Budget Jet Set staat voor het creëren en plukken van doorvoelde momenten. Live spelen. Verhalen delen. Verbinding maken met anderen. Vanuit die passies trok bezieler Arne Vanhaecke vorig jaar Europa rond als straatmuzikant. Ergens onderweg tussen Dublin, Malaga, Kopenhagen, Praag en Milaan schreef hij een album bijeen vol crunchy lo-fi indie pop. Een beetje Beck, een vleugje Eels, een tikje Sufjan Stevens, maar vooral zijn eigen goesting. Deze songs begeven zich in het spanningsveld van een jongvolwassene die zijn weg zoekt in een steeds sneller bewegende wereld. In welke mate kunnen we impact maken? Die vraag houdt Vanhaecke enorm bezig.



“Liedjes blijven de beste manier om een verhaal te vertellen en mensen te verbinden. Maar muziek wordt steeds meer als iets vluchtig en gratis aanzien. Zelfs als iemand nog muziek koopt, hoe dan? Op cd? Op lp? Als download? De drager is niet meer van belang. Daarom verkoop ik appels. Een knipoog naar de wereldberoemde uitspraak van kunstschilder Cézanne: ‘Met een appel zal ik Parijs verbazen’. Bij aankoop van een appel krijg je een gratis downloadcode voor mijn album.”



Deze ongewone aanpak inspireert Vanhaecke om nog een stap verder te gaan. “Dit najaar vertrek ik op “wereldtournee”. Geen groots gedoe. Gewoon mezelf, mijn gitaar, een zak appels en couchsurfing.com . Meer heb ik echt niet nodig.”

​Je kan het album bestellen op www.lowbudgetjetset.com.


Bio van Arne Vanhaecke

Meer Over:

Arne Vanhaecke