You are here

Loge 10 met legendarisch toneelstuk “De collega’s” in CC Asse

11/01/2017 10:00-

Het legendarische theaterstuk “De Collega’s” krijgt een 2e adem.

Het theaterstuk van Het Mechels Miniatuur Theater uit 1976 was de voorloper van de waanzinnig populaire tv-serie. Loge 10 trapt op 14 januari (20u30 - cultuurzaal Oud Gasthuis) het nieuwe jaar in met dit legendarische toneelstuk. En dit met maar liefst een 13-koppige cast. Tickets zijn verkrijgbaar via www.ccasse.be en via 02/456.01.60

De Tv-serie, die iedereen ongetwijfeld kent, is gebaseerd op het even succesvolle theaterstuk dat in 1976 in het Mechels Miniatuur Theater in première ging. De reeks die de televisie in eerste instantie niet wilde en die toen als theaterstuk zo populair werd dat de BRT het plots wél heel erg wilde. Het werd een onvergetelijke sitcom die drie seizoenen lang de mensen aan de buis kluisterde.

Dwarsdoorsnede van de Vlaamse ambtenarij
“De Collega’s” is een dwarsdoorsnede van de Vlaamse ambtenarij in de jaren ’70. Politieke benoemingen, vriendjespolitiek, partijkaarten, roddels, gekibbel en alles wat nog komt kijken bij het bureauwerk op de vierde verdieping van het Ministerie van financiën.

Loge10 Theaterproducties brengt dit Vlaams repertoire exact veertig jaar na de creatie opnieuw op de planken met een grote cast vol ronkende namen en met vooral heel veel humor.

Wie kent de flamboyante en legendarische figuren van de onsterfelijke tv-serie “De Collega’s” niet: classificeerder eerste klas, Jomme Dockx (Luc Caals), bureauchef Philemon Persez (Yann Van den Brande), onderbureauchef Bonaventure Verastenhoven (Dirk Van Vaerenbergh), secretaresse Mireille ‘Maasje’ Puis (Ann De Winne), typiste Betty Bossé (An Vanderstighelen), anarchist Gilbert Van Hie (Kurt Defrancq), opsteller Jean De Pesser (Dirk Bosschaert), koffiemadame Arabelle (Lulu Aertgeerts), fils- à-papa Thierry Devucht (Guillaume Devos), Josee De Pesser (Hilde Van Wesepoel), Angèle Persez (Nathalie Wijnants), Esmeralda Van Renterghem (Dorien Schrijnemakers) en Wouter Vermeiren (Guido Borstels).

(l.t.)

Meer nieuws over:

De Collega's