.
Lidewij Nuitten
zondag 3 december 2023

Lidewij Nuitten: “Er wordt daar niet snel over gesproken”

Ze hield het verborgen

Lidewij Nuitten was dertig en nog altijd maagd. Althans, het valt te bezien hoe je ‘maagd’ bekijkt. Zoals ze het zelf zegt: ze was nog maagd volgens de omschrijving in het woordenboek.

De presentatrice heeft zich er altijd voor geschaamd en vertelde het zelfs niet aan haar beste vrienden. Niet dat ze schrik had dat ze haar zouden uitlachen, maar omdat het christelijke toch nog doordringt in haar opvoeding.

“Daardoor is het niet de gewoonte om in het openbaar over intieme problemen te praten. En eigenlijk hield ik daardoor het taboe mee in stand. Ik maakte het in mijn hoofd veel groter dan het eigenlijk was, want veel kennissen aan wie ik het uiteindelijk vertelde, snapten niet dat ik het voor hen verborgen hield”, zegt ze in Flair.

Volgens Nuitten had dat vooral te maken met het feit dat ze niet anders wilde zijn dan de rest en dat ze er gewoon net zoals iedereen bij wou horen.

“Dat begint in de lage school en gaat verder in het middelbaar en het hoger onderwijs, in je hobby’s en zelfs op je werkplek. Rond mijn dertigste besefte ik dat mijn echte vrienden me nemen zoals ik ben. Ik moet eerst even uitzoeken wie ik was voor ik met mijn ‘mindere’ puntjes naar buiten durfde te komen.”

Bio van Lidewij Nuitten

Meer Over:

Lidewij Nuitten