.
News Image

Leestip: Tegen de stroom in

Het ongewone carrièreverhaal van een topcoach. "Ariël Jacobs past als gegoten bij een instituut als Royal Sporting Club Anderlecht."

Het ongewone carrièreverhaal van een topcoach. "Ariël Jacobs past als gegoten bij een instituut als Royal Sporting Club Anderlecht."

Dat zegt manager Herman Van Holsbeeck in het voorwoord van dit boek over de man die in 2010 verkozen werd tot Trainer van het Jaar. Eindelijk erkenning! Jacobs legde wel een ongewoon parcours af, tegen de stroom in als het ware: hij voetbalde nooit in eerste klasse en begon zijn trainersloopbaan bij de nationale jeugd. Toen hij hoofdtrainer werd bij paars-wit, bleven de twijfels: zou deze ‘brave, vriendelijke man’ dit niveau aankunnen? Jacobs vertelt het verhaal van hoe hij talrijke vooroordelen moest overwinnen om aan de top te geraken. Maar dit boek is veel meer dan het verhaal van zijn loopbaan. Jacobs praat indringend over hoe trainers omgaan met topvoetballers, met wedstrijdvoorbereiding, met het bestuur, met de media, met collega’s... Aansluitend oordelen o.a. Roger Vanden Stock, Mbark Boussoufa, Nicolas Frutos, Jelle Van Damme, Jos Vaesen en Frank Raes over de trainer en de mens Ariël Jacobs. Een uniek portret! ’Tegen de stroom in’ kost 21,50€ en is verkrijgbaar in elke boekhandel of online te bestellen.