.
News Image

Langst lopende compilatie viert 75ste editie!

't Is feest bij een platenfirma want 75 edities van één compilatiereeks is een zeldzaamheid.

De lang verwachte Serious Beats 75 is er! Dat wordt gevierd met ‘The 3rd Saga of House’, een jubileumeditie die dit maal in het goud werd afgewerkt. Op de 4-CD box vind je een uitgelezen selectie van de grootste club classics van rond de eeuwwisseling, in de vaak moeilijk te vinden originele 12” versie. Een niet te missen nieuw hoofdstuk in de langst lopende dance compilatiereeks van het land, die al bijna 23 jaar lang de vinger aan de pols heeft op vlak van clubmuziek.

De allereerste Serious Beats schoof al in 1991 over de toonbank. Op de cover stond toen de intussen legendarische baseline “Here’s your chance… now dance!”. De eerste edities werden doorheen de jaren ware collector’s items, net als de erg succesvolle Serious Beats 25 (1999) en Serious Beats 50 (2006), die ook onder de noemer ‘Saga of House’ verschenen.

Trouwe fans merken vast op vast de bemerking dat Serious Beats 76 al enkele weken eerder uitkwam, en dat klopt. Bij de allereerste jubileumeditie werd ook eerst editie 26 uitgebracht, en dan pas 25. Als soort van inside joke van het label, en die traditie is nu ook in ere gehouden.

Deze 75ste editie is een trip down memory lane die de nodige nostalgie zal oproepen, maar biedt bovenal het perfecte overzicht van wat er eind jaren 90, begin jaren 2000 op de dansvloer leefde. Absolute must-have!