.
News Image

Laatste aflevering 'Alloo bij de Wegpolitie'

Donderdag op VTM.
Gemiddeld 842.166 kijkers stemden de voorbije weken elke donderdagavond af op Alloo bij de Wegpolitie. De reeks waarin Luk Alloo in de schaduw van de Federale Wegpolitie treedt, was daarmee goed voor een marktaandeel van 41,9% (VVA 18-54, live +6). “De snelweg is een spiegel van de samenleving: een wereld van uitersten met een lach en een traan, gelukkige mensen achter het stuur, maar ook zware tragedies. Ik heb gezien dat bekwame flikken buitengewoon werk leveren, soms in moeilijke omstandigheden. Ik buig diep het hoofd voor hun werk”, besluit Luk.

Op donderdag 20 november 2014 is Alloo bij de Wegpolitie toe aan de laatste aflevering en daarin toont Luk Alloo aan dat de job van de Federale Wegpolitie niet altijd kommer en kwel is. De agenten beginnen elke werkdag met een wit blad en weten niet in welke bijzondere situaties ze zullen belanden. Werkelijk alles kan hun pad kruisen. Die onvoorspelbaarheid is voor vele agenten de reden waarom ze bij de wegpolitie werken. De intensiteit en de vaart die een werkdag met zich meebrengt is een way of life.

Een motorrijder die met een snelheid van 200 km/u op de snelweg rijdt, een aanhangwagen die niet in orde is, een automobilist die gebruik maakt van een verboden dienstweg, een truck die een wagen aanrijdt op de ring rond Antwerpen of zelfs een man die om het leven komt op de snelweg,… het zijn maar enkele situaties die de wegpolitie aanzet tot actie in de twaalfde en laatste aflevering van Alloo bij de wegpolitie. Luk Alloo is ook aanwezig tijdens een drugsactie met de naam ‘Etoile’, waarbij politiediensten de handel van verdovende middelen en drugstoerisme aanpakken.

De volledige aflevering van Alloo bij de Wegpolitie kan na uitzending 4 weken lang gratis worden bekeken op vtm.be en via de VTM app.

Alloo bij de Wegpolitie, donderdag 20 november om 21.40 op VTM.