.
News Image

Kritiek op nieuwe acteurs in Familie

De kijkers hebben het moeilijk.


Heel wat mensen hebben het in hun leven moeilijk met veranderingen en dat is bij de kijkers van Familie niet anders. Toen een tijdje geleden de nieuwe Cédric zijn intrede deed in de soap, kwam er heel wat kritiek op de acteerprestaties en het uiterlijk van Yanni Bourguignon en ook over de nieuwe Jelle – die dinsdag voor het eerst op het scherm te zien was – zijn de kijkers kritisch.



Een soap is en blijft een soap, daar is iedereen het over eens. Maar niet alle kijkers begrijpen dat een personage af en toe eens een ander gezicht krijgt. Dat is zo in Familie, dat is zo in Thuis, dat is zelfs het geval bij Mooi & Meedogenloos. Reeksen die 20 jaar en langer meegaan, je kan niet verwachten dat elke acteur en of actrice voor eeuwig en altijd in de huid van één welbepaald personage kruipt. In Familie zijn er door de jaren heel al heel wat wijzigingen geweest.

De jonge Guido Van den Bossche werd ondertussen al door vijf acteurs gespeeld. In totaal zijn er al 19 personages die door meerdere acteurs werden vertolkt en dat is zeker geen uitzondering.



Recent was er Govert Deploige die Roel Vanderstukken moest vervangen na zijn openhartoperatie en ook Govert kreeg er op de sociale media flink van langs. En dat was ook zo toen Yanni Bourguignon voor het eerst de jonge Guido Van den Bossche speelde. Een deel van de kijkers gaf de jonge acteur amper een kans. Gelukkig had Sandrine André haar nieuwe tv-seizoen daarvoor klaargestoomd. Ook zij kreeg heel wat shit over zich heen toen zij Anne Somers moest vervangen in Familie. En vandaag de dag hoor of lees je daar niets meer over.



En ook dinsdag was er kritiek op de prestaties van Felix Jamaels die voor het eerst als Jelle Van den Bossche in Familie te zien was. “Pfff, al die nieuwe personages, is dat bij Thuis ook zo?” vraagt Henk Vancraeynest zich op Facebook af. Ja dus, ook bij Thuis ontsnappen zij hier niet aan. Jaren nadat Donald Madder verongelukte, kwam er ook een nieuwe Tom in Thuis. “Hopelijk is de nieuwe Jelle een pak beter dan Cedric want in die jongen zit echt geen leven”, schreef Mientjen Van Vlaanderen dinsdagavond. Verschillende fans zijjn het met haar eens. “Vind deze Cedric ook niet goed”, schrijft iemand. “Hij acteert echt niet goed, komt veel te gemaakt over”, reageert iemand anders. En de commentaren gaan erg ver “Diene Cedric is echt irritent. En een echte seut, kan echt niet acteren”.



En ook Felix Jamaels krijgt er dinsdagavond van langs. “wat staat er zelf op zen hoofd, da kan je echt geen haar noemen”, reageert Sophie Vanden Berghe. “Dat kan je zelfs geen vogelnest noemen”, gaat zij verder. Gelukkig zijn er ook mensen die één en ander wel begrijpen. “Het ziet er een goeie opvolger uit!! Je kan nooit dezelffde persoon hebben he? Logisch Laat hem maar doen succes!! En aub beetje respect hier....” schrijft Glenn De Vestele.

Het is duidelijk dat de fans van Familie nog wat tijd nodig hebben om aan de nieuwe acteurs te wennen maar dat komt zonder twijfel goed.