.
News Image

Kodaline komt naar de AB

Kodaline laat weer van zich horen.


Steve Carrigan en Mark Prendergast leren elkaar al in hun vroege kinderjaren kennen op de schoolbanken in Swords (Dublin). Bij het opgroeien ontwikkelen de vrienden eenzelfde passie voor muziek en delen ze de droom om ooit een band op te richten. Ze worden daarin al snel vervoegd door twee andere vrienden, Vinny Mary en Jason Boland, met wie ze uiteindelijk het project 21 Demands uit de grond stampen.

In 2012 krijgt hun band een andere naam en als Kodaline brengt het viertal een eerste EP op de markt. Vooral het nummer All I Want doet het erg goed, mede dankzij een ontroerende bijhorende clip, die meteen ook opgepikt wordt door BBC 2 en MTV. Plots is de groep dé nieuwe sensatie in het Verenigd Koninkrijk! Een jaar later verschijnt hun eerste studioalbum 'In A Perfect World'. Perfect uitgebalanceerde alternatieve poprock die alle elementen in huis heeft om onmiddellijk in de smaak te vallen bij het publiek, denk maar aan pareltjes als One Day, Love Like This en High Hopes. Dankzij de met melancholie doordrenkte en grandioze muziek, wordt moeiteloos de link gelegd met andere invloedrijke artiesten als U2 en Coldplay. In onze contreien doet Kodaline het ook goed en zijn ze een graag geziene gast op de grootste festivals (Pukkelpop, Rock Werchter), maar ook de meest, maar ook de meest intieme concertzalen (Botanique).

In 2015 vergaart hun tweede plaat 'Coming Up For Air' al vanaf de release een vierde plaats in de UK charts. Met de hulp van producers Jacknife Lee (R.E.M., Snow Patrol) en Jim Eliot (Ellie Goulding) en ook opnieuw bijgestaan door Steve Harris ('In A Perfect World'), weet Kodaline ons met twaalf ijzersterke songs als The One en Honest weer recht in het hart te raken. Na een compleet uitverkocht concert in Trix en op de vooravond van hun optreden op Pukkelpop, kondigt de band een nieuwe afspraak met zijn Belgische fans aan. Noteer 8 februari 2016 alvast met stip in uw agenda, want dan geeft Kodaline present in de Ancienne Belgique.



Start ticketverkoop: vrijdag 28 augustus, 9 uur

Tickets via de Ancienne Belgique - Brussel : 02 548 24 24 of www.abconcerts.be & via Proximus Go For Music: www.proximusgoformusic.be

Ticketprijs (incl. servicekosten): 25 euro


Bio van Kodaline

Meer Over:

Kodaline

Bio van Coldplay, U2, R.E.M., Snow Patrol, Ellie Goulding en Steve Harris