.
News Image

Kleindochter Marina Theunissen ontwerpt bookcover

Marina Theunissen mag dan in augustus de 68 al bereikt hebben, maar deze kwieke oma denkt er in de verste verte nog niet aan om haar dagen te vullen met niets doen. Neen, deze jeugdschrijfster vestigt ten volle haar aandacht op twee heel belangrijke dingen in haar leven: schrijven en kleinkinderen. En het is juist deze combinatie die dit najaar voor een prachtig resultaat zorgt.

Kyara Biesmans, momenteel 15 jaar is één van die kleinkinderen. Zij bracht Marina op het idee om de verhalen die ze voor het slapengaan vertelde, op papier te zetten. Na vijf goed verkopende jeugdboeken 10 plus werd het stilaan een feit dat haar tienerkleindochter haar belangstelling van jeugdboeken verplaatste naar Young Adults Fantasy. Regelmatig bracht ze voor oma Marina enkele van haar favoriete boeken mee, die op haar beurt stilaan meer en meer geboeid werd door dit soort literatuur. Kyara moedigde haar oma aan om te proberen ook zo een verhaal te schrijven. Marina Theunissen sprak daarom met Kyara af, dat zij het verhaal zou schrijven als Kyara de cover tekende. Door haar leeftijd, het vertrouwd zijn met Young Adults Fantasy verhalen en haar eigentijdse opvatting over hoe een cover er moet uitzien, onthulde zich een perfecte samenwerking tussen oma en kleindochter.

'Fairytale Lacrima' verhaalt over de bijna vijftienjarige Meghan, die een antwoord zoekt op de vele levensvragen, die ongevraagd haar jonge leven binnendringen. Wat wanneer je ineens ontdekt dat je niet diegene bent die je altijd al dacht te zijn? Wat als je helemaal van streek wordt gebracht door de plotse verdwijning van je vader? Wat wanneer je ineens ontdekt dat je thuishoort op een plaats die je totaal onbekend is? Wat gebeurt er wanneer die vreemde gloed in je ogen telkens weer opduikt?