.
News Image

Kijkers Familie moeten Andrea Croonenberghs niet

Een zuurpruim past niet in het plaatje


De voorbije jaren was ze in verschillende theaterproducties te zien, maar op het kleine scherm bleef het even stil rond actrice Andrea Croonenberghs. Vorige week kreeg de actrice een gastrol in Familie maar de kijkers zijn verre van enthousiast. Van de 30 dagen zonder klagen is op Facebook weinig tot niets te merken en zeker niet op de pagina van Familie. De afgelopen weken was er veel kritiek op wat er allemaal aan het gebeuren is.

De kijkers van Familie storen zich aan het verdwijnen van enkele personages en de komst van nieuwe gezichten. Ook Griet Macharis, gespeeld door Andrea Croonenberghs, moet het ontgelden op de sociale media. Wat komt die hier doen in familie ? omroepster, zangeres, enz Geef ons viv terug !, schreef Anita Vermoortel. José Charlé is nog harder voor Andrea: Hopelijk niet voor lang mens met allures altijd geweest vind ik. Andrea heeft fans en mensen die haar absoluut niet moeten. Rita Van Limbergen is duidelijk geen fan: Toch die niet he zo een zuurpruim past niet in het plaatje. Ook Patrick Messelis noemt Croonenberghs een zuurpruim.



Maar er zijn ook kijkers die blij zijn. Dees is graaf, schrijft Sami de Maeyer. En ook Valerie Claeys is fan, zij noemt Andrea een toffe actrice. Die kijkers storen zich dat populaire gezichten de afgelopen jaren, maanden en weken zijn moeten vertrekken. Martine Jonckheere, Jacky Lafon, Cathérine Kools, Ini Massez, het lijstje is véél langer dan wat wij hier opsommen. Dat net Andrea nog voor VTM zou gaan werken was een grote verrassing. In Humo deed zij ooit de uitspraak Een vtm-quiz presenteren? Ik leg nog liever een drol in de studio. Wat een loempe trees was ik toch, hé, reageerde Andrea ruim 2 jaar geleden in Story. Mijn uitspraken hebben toen veel kwaad bloed gezet bij de mensen. Ze vonden me een pretentieuze trut.Ach, ik was jong en onbezonnen, zag alles zwart-wit en vond dat ik mijn werkgever (VRT, nvdr) moest verdedigen. Maar ik had ongelijk. Het feit dat er zoveel mensen naar keken, toont aan dat er behoefte was aan het soort programma's dat vtm bracht.



In Dag Allemaal neemt Janine Bischops het in ieder geval voor Andrea op. Ik vind het jammer dat Andrea op deze manier geen eerlijke kans krijgt. Die kans kreeg Janine wél van de kijkers van VTM. Janine werd met open armen ontvangen van het staat nu al vast dat zij later dit jaar nog in de soap te zien zal zijn. Bij VTM zijn ze ervan overtuigd dat het een kwestie van tijd is voor de kijkers van Familie ook Andrea Croonenberghs in de armen zullen sluiten.


Bio van Andrea Croonenberghs

Bio van Janine Bischops