.
Jacky Lafon in Familie
donderdag 26 februari 2015

Kijkers betreuren afscheid Jacky Lafon in Familie

Zatte Rita niet meer in Familie.


Na 24 jaar dienst nam Familie dinsdagavond afscheid van Jacky Lafon. Rita zwaaide nog een laatste keer naar haar broer Jan die haar naar het cruiseschip bracht waarop Rita voortaan zal zingen. En zo namen we na 24 jaar (definitief) afscheid van Rita Van den Bossche. Precies 7 maanden nadat Story uitpakte met het nieuws dat Jacky Lafon uit Familie zou verdwijnen, nam Jacky Lafon afscheid van haar personage Rita Van den Bossche. Op 24 juni 2014 raakte bekend dat Jacky Lafon haar ontslag had gegeven bij Familie. Opmerkelijk nieuws omdat de actrice er al van in het prille begin bij was.

Familie begon op 30 december 1991 en meteen was duidelijk dat Rita één van de kleurrijke personen zou worden in wat nu de moeder van de Vlaamse soaps wordt genoemd.Het leven van Rita was er één met ups en downs. Lange tijd mocht Rita een cd-winkel uitbaten waar ze heel wat artiesten kon ontvangen.Maar Rita kende helaas ook veel donkere momenten. Zo had ze niet al te veel geluk met de mannen in haar leven. Eén van de mooiste momenten was toch wel de tijd die ze met Rob mocht beleven. Rob (gespeeld door Erik Goris) was de man van haar leven. Zatte Rita was al een tijdje uitgemolken en Rita kreeg een tijdje geleden een erfenis van ettelijke miljoenen euro. Rita kreeg de kans om even een kind op te vangen, een kind dat een wens had: op een boot wonen. En dus mocht Rita met Lientje naar haar grote liefde: een cruiseschip. Daar kreeg Rita de smaak van het zingen terug te pakken en dat maakte haar weer gelukkig. Rita besloot om te solliciteren en kreeg een job aangeboden. Rita ging op het aanbod in en vertrok dinsdagavond met stille trom naar haar nieuwe avontuur. Helaas zonder groot afscheid van de familie. Buiten haar Jan en Lientje stond er niemand Rita uit te zwaaien. Heel wat kijkers vonden dat toch wel jammer.

Jacky had in 2008 al eens gevraagd om haar personage te laten verdwijnen maar dat werd door de makers van het programma geweigerd. Jacky kreeg van de makers zelfs nog meer werk. De vele files waarmee Jacky dagelijks af te rekenen had, waren er voor haar echter teveel aan. Ze besloot vorig jaar dan ook de knoop door te hakken en Familie te verlaten. Jacky vertelde aan Het Nieuwsblad dat ze dinsdagavond naar haar laatste aflevering gekeken heeft en dat ze het er toch wel moeilijk mee had. Ik krijg zo veel warme reacties dat ik me schuldig begin te voelen tegenover de fans klinkt het. Jacky Lafon keert mogelijk trouwens nog terug in de reeks. Zo zijn de makers nog van plan om haar te vragen rond Kerstmis en bij een overlijden of huwelijk.

Bio van Jacky Lafon

Meer Over:

Familie Jacky Lafon

Bio van Erik Goris

Meer Over:

Erik Goris