You are here

Katja Retsin en haar 3 kids lanceren familiecollectie

14/11/2017 19:08-

Katja Retsin doet het weer. 

Katja Retsin heeft een JBC-wintercollectie ontworpen voor alle gezinnen die graag twinnen. Mama & kids stelen de show in matching outfits met een flinke dosis cool en een snuifje chic. “We versterken het familiegevoel door te spelen met herkenbare terugkerende details en stoffen”, zegt de presentatrice.
Bij JBC kan het hele gezin zijn outfits op elkaar afstemmen met de “#jbcfamilystories-collecties” of met de “twinning collecties”. Voor de feestcollectie van het winterseizoen vond JBC de perfecte match in mediafenomeen maar bovenal mama Katja Retsin en haar kroost. Katja ontwierp een limited edition winterlijn voor mama’s, dochters en zonen, waarbij glamoureuze rokjes het opnemen tegen stoere sweaters. De items werden getest en goedgekeurd door Katja’s kinderen, die net als zij gebeten zijn door de modemicrobe. “Alle drie hebben ze hun eigen stijl en dat heb ik doorgetrokken in de collectie”, vertelt Katja. “Manou (12) kiest graag voor stoerdere items, Milla (8) is een echt jurkjes-meisje en Matisse (4) steelt de show met zijn schattige blazervestje.”

De collectie vertrekt vanuit casual mode met een laagje glam over. Katja: “Sporty wordt nog leuker als je er een chique toets aan toevoegt. Zoals een sweater op een lange plissérok, of een trainingsbroek met een zilveren streep opzij.” Eyecatcher is de jumpsuit in jeans, die zowel mama, dochter als zoon kunnen dragen. Bij de kinderen staat er ‘no rules’ op de zakken geborduurd, en de sweaters pronken met funny quotes zoals ‘badass family’ of ‘I break the rules’. “Ja, ten huize Schepens-Retsin kan de chaos regeren”, lacht Katja. “Dat is niet erg, wij houden van een zot nest. Er wordt bij ons de hele tijd gezongen, gedanst en véél lawaai gemaakt. Ons gezin is badass in de beste zin van het woord: we steunen elkaar door dik en dun. Dat unieke familiegevoel versterken we door te spelen met kledingcodes herkenbare terugkerende details.”

In Katja’s universum ‘praten’ de sweaters tegen elkaar. Mama heeft een trui met het opschrift ‘I talk, you listen’, de kinderen antwoorden met ‘You listen, I talk’. Er zijn ook sweaters met #supermom en #superkid. “Ik wou liever voor quotes en hashtags kiezen dan voor prints. Ik hou enorm van taal en woordspelingen. Een gevatte hashtag kan mijn dag echt goedmaken”, vertelt Katja, die 45.000 volgers heeft op Instagram.

De collectie komt uit op woensdag 22 november, in aanloop naar de feestdagen. Om de collectie een feestelijke toets te geven, zitten er veel zilveren accenten in: het bikerjasje, de plissérok voor dames en het lurex rokje voor meisjes. “Ik weet uit ervaring dat de meisjes van Milla’s leeftijd dol zijn op pailletten. De T-shirt met pandabeer in pailletten was dan ook meteen één van Milla’s favorieten. Die doet ze niet meer uit! Manou wilde het graag wat stoerder en gaat resoluut voor het shortje, en Matisse is gek op de grijze broek in een wollen stofje. Gecombineerd met het mouwloze vestje heb ik nu al zijn feestoutfit klaar”, zegt Katja. Zelf verwerkte Katja haar voorliefde voor zwart en leer in de collectie. “Er is bijvoorbeeld een zwarte wollen lange gilet bij, waarvan ik weet dat ik me er nu al vaak ga induffelen. En de leren kokerrok en tregging (legging als broek) zitten als gegoten." Maar haar favoriete feest-item is de zwarte korte jumpsuit: “superchique en mooi afgewerkt”. Bij de meisjes werd elk stuk doorgepast door oudste dochter Manou, die nog van dichtbij heeft meegemaakt hoe Katja enkele modezaken runde. “Zij heeft de grootste dosis mode meegekregen.”

Zelf doet Katja graag aan twinning met het gezin, al wil ze daar ook niet in overdrijven. “Als we met ons vijven naar een filmpremière gaan, zorg ik ervoor dat de kleuren een beetje bij elkaar passen. Je ziet wel dat wij een eenheid vormen als gezin. Dat is voor mij de echte betekenis van twinning: tonen dat je bij elkaar hoort. Het wil zeker niet zeggen dat iedereen identiek hetzelfde moet dragen. Het jurkje bij de meisjes komt bij de mama’s bijvoorbeeld terug als een hemd: dezelfde stof, maar toch anders. En wat bij de meisjes een kort rokje is, wordt bij de mama’s een driekwartsrok. Het is niet de bedoeling dat ouder en kind exacte kopietjes worden.”

Doordat Katja ook haar zoontje Matisse mee betrok, kon JBC ook eens verder gaan dan het klassieke twinnen tussen moeder en dochter. “Matisse is echt de max”, lacht Katja over haar oogappel. “Hij is nog maar 4, maar weet al heel goed welke kleren hij mooi vindt. Ik vind het heel leuk om met mijn zoon te twinnen. Jeans is bijvoorbeeld heel makkelijk om samen aan te doen, en die jumpsuit zit zo fantastisch goed! En sweaters draagt iedereen, ook mama’s. Als Matisse en ik onze matchende outfits aanhebben, ziet dat er superstoer én schattig uit!”

En wat met die andere man in huis, musicalacteur Jan Schepens? “Hij vindt het resultaat heel mooi. En nu hij gezien heeft hoe leuk de twinning-collectie geworden is, twint hij de volgende keer misschien wel mee!”, lacht Katja.

Meer nieuws over:

Katja Retsin, Jan Schepens

Gerelateerde foto's:

Opening Close-Up

Katja Retsin - Lochristi - 03/09/2015

Opening Close-Up - reeks 2

Katja Retsin - Puurs - 22/08/2012

Opening Close-Up

Katja Retsin - Puurs - 22/08/2012

Opening Close-Up in Maldegem

Katja Retsin - Maldegem - 26/08/2011

Opening Close-Up

Katja Retsin - Izegem - 26/08/2009

Steracteur Sterartiest - deel 5

Katja Retsin - Lint - 06/03/2009

Steracteur Sterartiest - deel 4

Katja Retsin - Lint - 13/02/2009

Steracteur Sterartiest - deel 3

Katja Retsin - Lint - 24/01/2009

Steracteur Sterartiest - deel 2

Katja Retsin - Lint - 09/01/2009

Steracteur Sterartiest - deel 1

Katja Retsin - Lint - 24/12/2008

Gerelateerde bio's: