.
Katerine Avgoustakis, Coby Avgoustakis
maandag 6 mei 2024

Katerine Avgoustakis brengt samen met haar zus een single uit

Wat een leuke verrassing

Katerine Avgoustakis is erin geslaagd om ons maandagochtend wakker te krijgen na een toch wel zwaar weekend. De zangeres bezorgde ons haar nieuwe single, een duet met haar zus Coby.

Katerine Avgoustakis kende een geweldige solocarrière. Nadat ze in 2005 het VTM-programma Star Academy won, maakte ze furore in binnen-en buitenland. New Day, Here Come All The Boys, Catfight en Shut Your Mouth werden in binnenland haar grootste hits. Ze won verschillende TMF-Awards en ook in Polen viel ze meermaals in de prijzen met haar cover van 'Ayo Technology', een song die op YouTube meer dan 20 miljoen keer bekeken werd. Toch besliste ze in 2012 om haar solocarrière een tijd on hold te zetten. Ze bleef echter wel zingen en optreden, zo was ze jarenlang de frontvrouw van coverband Level Six, maar zelf muziek schrijven hield ze voor bekeken, tot nu!

Met Little August is Katerine helemaal klaar voor een muzikale comeback als singer-songwriter. Ook zus Coby vervoegt haar in dit muzikale avontuur. “In 2008 kreeg ik de kans om mee te doen aan het Tv-programma 'Zo is er maar Een' op de toenmalige VRT”, vertelt Katerine. “Het leek me een uitgelezen kans om ook mijn zussen aan het grote publiek voor te stellen. We delen immers dezelfde passie voor muziek en vullen elkaar perfect aan. We vertaalden onze Griekse familienaam in het Engels en “Little August” was geboren. Het programma leek de start van een mooi verhaal want onze versie van “Is dit nu later” van Stef Bos kreeg lovende kritieken. Er werden zelfs plannen gemaakt voor een album, maar in laatste instantie werd de deal voor onbepaalde tijd uitgesteld”. Dat uitstel geen afstel hoeft te zijn, bewijst Katerine nu met “Dark Green Eyes”.

Het uptempo-nummer over de onlosmakelijke band die ze met haar zussen deelt, heeft een aanstekelijk refrein dat je meteen wilt meezingen. Katerine componeerde de song eigenhandig, voor de tekst werd Geert Vanloffelt ingeschakeld. “Ik wilde ons project al heel lang nieuw leven inblazen”, lacht Katerine. “Nu ook mijn zus Coby, afgestudeerd als docente klassiek piano aan het Conservatorium van Maastricht, overtuigd raakte van een herstart, voelen we ons helemaal herboren. Al past het momenteel niet in haar plannen, we hopen toch dat we ook onze andere zus Sophie weldra weer bij “Little August” kunnen betrekken”.

Katerine is momenteel te zien in het nieuwe VTM-programma Sing Again naar aanleiding van het 35-jarig bestaan van de zender.

Bio van Katerine

Meer Over:

Katerine