.
Karen Damen en Antony Van der Wee
zondag 10 december 2023

Karen Damen en Antony Van der Wee: de liefde is over

Waren er tekens aan de wand?

Het was behoorlijk schrikken toen we het nieuws kregen over de breuk tussen Antony Van der Wee en Karen Damen. 17 jaar samen, waarvan getrouwd sinds 2016 en één zoon Sky. Maar het heeft jammer genoeg niet mogen zijn.

De twee hebben samen heel wat mooie tijden, maar ook moeilijke tijden meegemaakt. Vooral hun droomvilla zorgde voor de nodige problemen. Het kwam tot een rechtszaak waarbij Antony en Karen een boete moesten betalen van zo’n 100.000 euro aan de aannemer.

Nadat Karen gestopt was bij K3 werd Antony haar manager en werkte ze volop aan een soloplaat. Met Antony’s carrière ging het iets minder goed. Hij was drummer bij The Ditch, later bij Morse en sinds dit jaar ook bij Top Guns.

Dat Damen haar eerste plaat flopte, was een deuk in haar ego. Gelukkig had ze Antony om haar weer op te beuren. “Ik kan Antony echt niet missen. Als 'diejen der is', ben ik geruster. Dan voel ik me weer compleet. Bij Antony kan ik helemaal mezelf zijn”, klonk het toen nog in Dag Allemaal.

Maar Karen bleef niet bij de pakken zitten en vocht terug. Ze kreeg een exclusiviteitscontract bij VTM, een rol in ‘Familie’ en mocht deelnemen aan ‘Liefde voor muziek’. Maar aan dat contract kwam in 2021 al een eind, mede door de harde onderhandelingen van Antony.

Opvallend was dat Antony zich begin dit jaar terugtrok als manager toen Karen het nieuws bekend maakte over haar onewomanshow. Waren dit de eerste tekenen aan de wand? Was het vuur toen al uitgedoofd? Wie zal het zeggen. Karen en Antony wensen niet te reageren op de breuk.

Bio van Karen Damen en Antony Vanderwee