.
News Image

K3 Zoekt K3: tranen van verdriet en geluk

Eerste 9 meisjes door naar tweede bootcamp-aflevering.


Dat de eerste bootcamp-aflevering van K3 Zoekt K3 een waar slagveld zou worden, stond in de sterren geschreven. Niet minder dan 11 meisjes moesten immers naar huis vertrekken nog vóór de bootcamp echt kon beginnen. De aflevering op vrijdag 2 oktober 2015 zorgde echter voor een extra verrassing. Na een tweede proef moesten nog eens 6 meiden het onderspit delven en werden slechts 9 kandidaten met zekerheid terug de tourbus van K3 Zoekt K3 opgestuurd. Wat een drama voor de deelnemers die zich al in het zweet werkten bij het instuderen van een nieuw liedje van K3. Maar laten we beginnen bij het begin.



De 26 kandidaten die de audities overleefd hadden kregen al snel te horen dat ze later die dag met amper 15 zouden overblijven. Die 26 kregen in primeur de nieuwe single van K3 te horen. Het liedje 10.000 Luchtballonnen zal de eerste single zijn die de nieuwe meisjes gaan mogen opnemen. Maar eerst moest de tekst ingestudeerd worden en daarvoor kregen ze allemaal een uurtje de tijd. De zenuwen hadden bij heel wat meisjes de overhand. Per twee zouden de kandidaten namelijk voor Karen, Kristel, Josje en Gert Verhulst moeten bewijzen of ze al dan niet snel een tekst zouden kunnen instuderen. Maar dat is niet alles want het kwam er niet alleen op aan om de tekst uit het hoofd te leren, die tekst moest ook nog goed gezongen worden. Spannend!!!

Jantien en Laura Aussems kregen de eer om de spits af te bijten. Jantien had meteen een black-out en de trend was meteen gezet. De andere kandidaten stonden erbij en keken ernaar. Maar door de collega's te zien falen kregen de andere kandidaten vaak nog meer stress. Anderen bewezen dan weer wel makkelijk een tekst uit het hoofd te kunnen leren en die ook nog goed voor de jury te kunnen brengen. De eerste selectie ging bijzonder snel. Josje vond het een teleurstellende ronde en had toch wel meer van de kandidaten verwacht. Er werd uiteindelijk ook naar de beweging op het podium gekeken. Er werd door de jury serieus nagedacht wie wel en niet mee naar de bootcamp mocht.



De jury maakte de mededeling bekend aan de 26 kandidaten maar niet zonder mee te geven dat de jury enorm teleurgesteld was. Het was duidelijk dat iedereen van de jury veel meer en veel beter had verwacht. Laura Aussems, Jindra, Lauren, Demi, Lisa, Marthe, Klaasje, Nora, Sarah, Adriënne, Suzan, Roschelle, Hanne, Annelore en Keoma kregen meteen de kans om naar de bootcamp te gaan. Er was minder goed nieuws voor de elf overgebleven kandidaten. Gert was ervan overtuigd dat die elf vroeg of laat nog wel ergens zouden opduiken want de dames hadden best wel veel talent. Er rolden traantjes bij enkele kandidaten. Niemand had verwacht dat K3 Zoekt K3 zo hard zou zijn. Er werd afscheid genomen van Elise, Jasmine, Liselot, Jantien, Silke, Danique, Anouk, Pippi-Lotte, Liesbet, Laura Pillin en Cailin.







Ondertussen werden Laura Aussems, Jindra, Lauren, Demi, Lisa, Marthe, Klaasje, Nora, Sarah, Adriënne, Suzan, Roschelle, Hanne, Annelore en Keoma door het lot in groepen verdeeld en ze kregen de opdracht om met opdracht met een fiets uit te voeren. Het trio dat als eerste in de K3-villa zou aankomen, mocht als eerste een kamer uitkiezen. Gert kreeg de eer om de 15 dames te verwelkomen. De vijftien kandidaten kregen nog een vrije avond door ze aan het zware bootcamp zouden beginnen. In hun kamers vonden de meisjes allerlei spullen van K3: cd's, dvd's, lectuur. In de kamer hebben we meisjes het over hun K3-ervaringen. De vijf teams bouwen een band . Het lijkt er goed op dat de meisjes het best met mekaar kunnen vinden.



Tijdens de eerste dag krijgen de kandidaten zangles, dansles en dictie. Voor de ene groep gaat de workshop al wat beter dan de andere. Zo verliest Kristel haar geduld wanneer Jindra, Laura en Adrienne niet goed presteren tijdens de workshop dictie. Kristel heeft niet de indruk dat de meisjes beseffen hoe belangrijk de les voor K3 is. Kristel vraag op de vrouw af of ze ooit al wel eens een optreden van K3 gezien hebben. Kristel stuurt de meisjes de laan uit en verplicht hen om in de villa naar een show van K3 te gaan kijken. De kritiek van Kristel komt hard aan en de opmerking van Kristel weegt tijdens de workshop zang nog zwaar door op hun prestatie.



De kandidaten krijgen de volgende ochtend van Josje een belangrijke hint: de meisjes moeten die dag namelijk zelf hun eigen K3 gaan samenstellen en dat zou wel eens een bijzonder belangrijke beslissing kunnen worden. Tijdens de workshops is al snel duidelijk welke teams er mogelijk gevormd kunnen worden. Onder andere Lauren De Ruyck en Hannelore komen er bij het improviseren positief uit bij de andere kandidaten. Tijdens de pauze zijn er alvast de eerste gesprekken over de vorming van de nieuwe K3. Lauren weet dat ze met Klaasje wil samenwerken maar wil Klaasje het omgekeerde ook? Iedereen heeft zo z'n favorieten. Jindra begint haar sollicitatiegesprek al vroeg.



Jindra wil graag twee goede collega's in haar groep hebben. K3 laat de meisjes uiteindelijk de knopen doorhakken. Keoma mag als eerste een groep samenstellen en dat zijn Klaasje en Lauren. Komt dat even goed uit. Het trio moet Oya Lélé brengen. Nora is de volgende die een groep mag samenstellen. Zij kiest voor Suzan en Demi. Het trio mag het liedje Liefdeskapitein brengen. Jindra vormt met Lisa en Laura een trio en zij mogen Oma's Aan De Top zingen. Adrienne is de laatste die een trio mag samenstellen en zij kiest Sarah en Marthe. Zij mogen Alle Kleuren brengen. De overgebleven Roschelle, Annelore en Hanne mogen Verjaardagsfeest brengen.



De vijf groepen mogen de volgende dag voor de jury en een echt publiek optreden. Ze moeten daarbij echt aan alles denken: zang, dans, choreo, kledij, presentatie, enzovoorts. Tijdens de voorbereiding van het optreden duiken de eerste ergernissen op. En ook de eerste tranen komen bij Sarah naar boven. Niet iedereen heeft namelijk evenveel ervaring en Sarah voelt zich de hele dag bekeken en dat maakt haar onzeker. Niels krijgt de taak om het nieuws mee te delen dat er na het toonmoment maar 9 kandidaten weer de bus op mogen. De kanddidaten weten niet dat ze tijdens de repetities gefilmd worden. Miguel hoopt dat de kandidaten daardoor natuurlijker zullen presteren. Backstage beoordelen Karen, Kristel, Josje, Gert en Miguel de prestaties van de 15 kandidaten. De zogezegde generale repetitie is een mooi leermoment voor de kandidaten. Gert is onder de indruk van Nora en kan echt niet geloven dat zij nog nooit wat gedaan heeft.



Uiteindelijk mogen de vijf trio's optreden voor een live-publiek, namelijk een deel van het publiek dat er ook bij de audities bij was. Voor de jury komt vertellen wie er weer naar de villa mag, kwam K3 nog wat bekennen. Josje, Karen en Kristel vertelden dat ze ook de generale repetitie hadden gezien en dat ze ook Gert en Miguel aanwezig waren. Er werden 9 kandidaten gekozen die Karen, Kristel, Josje, Gert Verhulst en Miguel Wiels overtuigden tijdens de laatste opdracht, waarbij ze als volwaardige K3’tjes moesten optreden voor een volle zaal. De jury volgde de prestaties van alle kandidaten stiekem tijdens hun generale repetitie en nam daar een bikkelhard besluit. Marthe, Lisa, Lauren, Klaasje, Laura, Suzan, Nora, Sarah en Keoma verzekerden zichzelf van een plaats op de tourbus én in de tweede bootcamp-aflevering van K3 Zoekt K3. Roschell, Demi, Hanne, Annelore, Jindra en Adrienne pakten hun koffers om naar huis te keren.

De eerste bootcamp-aflevering op vrijdag 2 oktober 2015 eindigde echter anders dan verwacht. De twee auto’s die de 6 afvallers naar huis brachten, sloegen elk een andere weg in. “Hoe? Waar is die andere auto nu naartoe?”, liet Demi zich nog ontvallen. Dat het vervolg van de bootcamp op vrijdag 9 oktober 2015 extra spannend wordt, staat nu al vast. Dan krijgen de resterende kandidaten ook workshops van Jacques Vermeire en Louis Talpe, wordt er voor het eerst een wildcard uitgedeeld én weten we welke meiden doorstoten naar de grote liveshows van K3 Zoekt K3.