.
News Image

K3 houdt het droog tijdens laatste concerten

En toch is niet iedereen tevreden!

 


K3 is donderdag gestart aan de laatste reeks afscheidsconcerten in de Lotto Arena te Antwerpen. In totaal nemen Karen, Kristel en Josje dit weekend 11 keer afscheid van het publiek in de Lotto Arena. Donderdag waren er al drie shows die enorm gesmaakt werden door de duizenden aanwezigen. Wij waren donderdagavond uitgenodigd bij het allereerste concert met staanplaatsen. De fans van het eerste uur hadden daar echt naar gevraagd en zowel K3 als Studio 100 vonden dat een goed idee. Toch zag het er lang naar uit dat het concert er niet zou komen. Maar Studio 100 vond toch nog een gaatje in de drukke planning bij de concerten. Op donderdag 5, vrijdag 6 mei en zaterdag 7 mei 2016 zou K3 's avonds optreden tijdens een concert waarbij alle stoelen op het middenplein aan de kant geschoven werden.



De pers was donderdagavond welkom in de Lotto Arena waar Karen, Kristel en Josje de pers trakteerden op een hapje en een drankje. Maar zelf volgen ze - vooral lekkerbek Karen dan toch - ook in de lekkere gerechten die werden geserveerd. Wat energie opdoen voor de shows die nog komen moet Karen gedacht hebben en gelijk heeft ze.

Even na 20.30 uur ging het licht uit in de Lotto Arena. De ontlading bij het publiek was groot. Maar liefst 6.500 mensen waren voor dit toch wel speciale concert naar de Lotto Arena afgezakt. In het publiek heel wat tieners, prille twintigers, mama's, papa's, oma en opa's die allemaal op de één of andere manier leuke herinneringen hebben aan 18 jaar K3.



Aan het concert was niets gewijzigd in vergelijking met het eerste afscheidsconcert in de lange reeks. In totaal waren er donderdag zo'n 6.500 mensen bij het avondconcert aanwezig. En die gingen volledig uit de bol op de hits van K3. Karen, Kristel en Josje openden het concert met MaMaSé. De eerste grote foto uit de 18 jarige geschiedenis van K3 was een foto van K3 met Kathleen. Het publiek ging volledig uit de bol en liet merken dat ze graag Kathleen op het podium hadden gezien. Het enige minpunt aan deze laatste concerten was inderdaad de afwezigheid van Kathleen Aerts die jarenlang samen met Karen en Kristel op het podium stond. Kathleen was er graag bij geweest maar Studio 100 zag dat niet echt zitten. Studio 100 wou aan de laatste reeks afscheidsconcerten niets fundamenteels wijzigen. Na dat fotomoment was er geen enkele mogelijkheid om nog aan Kathleen te denken. Zij dook tijdens de show nog wel vaak op in beelden uit musicals, films en tv-programma's. Maar de ambiance was zo goed dat iedereen uit volle borst meezong met de hits van K3.



Het hek was meteen van de dam toen er tijdens de tv-seriemedley aan de hand van videobeelden nog een keer teruggeblikt op de rijke carrière van K3. Hanne, Klaasje en Marthe waren uiteraard prominent aanwezig tijdens de show en zij zongen heel wat nieuws hits als 10.000 Luchtballonnen, Als Het Binnen Regent en Kusjessoldaten. Karen, Kristel en Josje kwamen terug met een medley van liedjes uit hun films. Liedjes die voor heel wat nostalgie zorgden bij de vele trouwe fans van K3.



De nieuwe K3 mocht de oude versie afwisselen en het liedjes Kus Van De Juf brengen. En ook de nieuwe K3 ontsnapte niet aan medley's. Zo zongen Klaasje, Hanne en Marthe de liedjes Jij Bent De Bom, Jodelee! en Rettettet in een leuke medley.

K3 stond een aantal keer in een musical en ook de liedjes daaruit doken tijdens de show op. Alice In Wonderland, Filmster, Geloof In Jezelf, Niet-Verjaardagsfeest , Amor, Toveren en De 3 Biggetjes passeren de revue.

K3 had heel wat hits, tientallen hits en het leuke is dat jong en oud die liedjes echt wel kennen. Zo was er Alle kleuren, gebracht door Karen, Kristel en Josje. Het trio kreeg keer op keer een oorverdovend applaus. Staande ovaties waren logisch want er was geen zittend publiek op het middenplein. Maar dat publiek was uitzinnig en maakt het Karen, Kristel en Josje niet makkelijk. Vaak kreeg het trio meer dan een minuut lang niets gezegd omdat het publiek zo enthousiast reageerde.



Maar ook de nieuwe K3 ontsnapte donderdagavond niet aan de oude hits van K3. Marthe, Klaasje en Hanne zongen samen met het publiek Oya Lélé. De K6-medley met Verliefd, Tele-Romeo, Kuma Hé, Oma’s Aan De Top, Handjes Draaien en Eyo! was het begin van het einde voor Karen, Kristel en Josje. De oude K3 sloot af met K3 Loves You. Er werden in het publiek enkele traantjes weggepinkt maar K3 zelf hield het wonderwel droog. We zagen tijdens de show Karen en Kristel meermaals op de tanden bijten om toch geen traantje weg te moeten pinken. Maar we konden ons ook niet van de indruk ontdoen dat ook Josje ontroerd was door het enthousiasme van de 6.500 aanwezigen.

Afsluiten deden Marthe, Klaasje en Hanne met een reprise van 10.000 Luchtballonnen.



Het rapport dat K3 van ons krijgt? En 9 op 10.

Waarom we geen 10 op 10 gaven? Qua ambiance kreeg de show een dikke 5 op 5 maar we hebben gehoopt om bij deze laatste reeks afscheidsshows toch iets andere show te zien. Vooral de ingestudeerde tekstjes van Marthe, Hanne en Klaasje kwamen vaak houterig en te ingestudeerd over. Vandaar dat K3 op dat vlak maar een 4 op 5 krijgen van onze strenge jury. We hadden echt geen ander muzikale show verwacht maar Klaasje, Hanne en Marthe na 7 maanden het publiek nog altijd bedanken voor de steun tijdens K3 Zoekt K3 vonden we net een tikkeltje té gelikt.

Zondag om 17 uur is er de allerlaatste show van K3 in de Lotto Arena en daar kijkt K3 met een dubbel gevoel naar uit. Enerzijds is het mooi geweest met een afscheidstournee waarnaar 450.000 mensen zijn komen kijken. Anderzijds valt zondagavond het doek definitief over K3 voor Karen, Kristel en Josje. De grote vraag is of er zondag misschien wel één of andere verrassing in de allerlaatste show zal zitten. Alleen de 5.000 gelukkigen die voor die allerlaatste show een ticket hebben zullen het weten.

Bio van K3

Meer Over:

K3