.
Kurt Rogiers in Familie
maandag 27 juli 2015

Kürt Rogiers boos

Drama bij Kürt Rogiers nipt vermeden.

Kürt Rogiers is een beschaafd man maar als ze aan zijn dochters raken, dan raken ze aan het meest dierbare dat de acteur en presentator heeft. Zondagnamiddag stuurde Rogiers volgende tweet de wereld in: Effe aan alle wielertoeristen: geniet van jullie prachtige hobby: maar een jaagpad is geen koerscircuit! #samendelenwedewen. Meteen doken er heel wat vragen op. Wat was er precies aan de hand met Kürt Rogiers. Eén van zijn volgers reageerde met de boodschap Der is duidelijk iemand van de weg gereden! waarop Kürt Rogiers liet weten dat niet hij maar wel zijn jongste dochter Merlijn het slachtoffer was. Oei, wat is er aan de hand?

De sympathieke presentator en papa van Lola en Merlijn geniet momenteel van een welverdiende vakantie op de radio. Maar Kürt zit niet veel stil. Zo ging hij al op vakantie met zijn vrouw Els en dochters Lola en Merlijn. Zondag vond hij het weer buiten nog best goed om een fietstochtje langs de Schelde te doen. Dat doet Kürt bewust niet op een zondagochtend omdat het jaagpad langs de Schelde dan vooral bevolkt is door wielertoeristen die hun hobby willen uitoefenen. 's Middags zitten die mannen vooral op café of zijn ze bij moeder de vrouw en is het dus rustiger. Maar dat betekent niet dat het jaagpad dan een stuk veiliger is en dat heeft Kürt Rogiers mogen ondervinden.

Tijdens het fietstochtje - Merlijn is amper 6 en doet dus nog geen lange afstanden met de fiets - reed Kürt achteraan zijn peleton. Vooraan reed mama Els gevolgd door de kinderen en Kürt Rogiers was zondag de rode lantaarn van dienst. Samen reed het viertal netjes achter elkaar, zoals het dus ook hoort. In de beruchte Scheldebocht ter hoogte van Dendermonde ging het bijna mis. Kürt vertelt in de krant Het Laatste Nieuws van maandag dat er een wielertoerist met bijzonder hoge snelheid kwam aangereden. Zo snel zelfs dat hij de wielertoerist zelfs niet zag aankomen in de bocht.

De man nam zijn bocht breed en raakte de pedaal van de fiets van zijn jongste dochter. Iedereen schrok natuurlijk en de kinderen weken uit. Merlijn kwam in de grasberm tot stilstand, op amper een halve meter van de rand van de Schelde. Iets verder en Kürt Rogiers had het water kunnen induiken om zijn dochter uit het water te halen. Had het gezin Rogiers naast mekaar gereden of had de wielertoerist zijn bocht nog een beetje breder genomen, dan was er een drama gebeurd. Ondanks het feit dat de wielertoerist het pedaal van de fiets van Merlijn had geraakt, reed hij gewoon door alsof er niets was gebeurd.

Rogiers besloot bij thuiskomst de tweet Effe aan alle wielertoeristen: geniet van jullie prachtige hobby: maar een jaagpad is geen koerscircuit! #samendelenwedewen de wereld in de sturen. Daarop kwamen heel wat reacties van mensen die het met hem eens zijn.
Jordi François: @Kurt_Rogiers als iemand uit competitiewielrennen ; stop met veralgemenen, onder coureurs heerst evenveel ergernis over dit soort volk...
Stefaan De Clerck: @JordiFrancois92 @Kurt_Rogiers 'Oudjes' op elektrische fietsen kunnen ook gevaarlijk zijn. Iedereen moet veilig(er) rijden!
Marleen Hapers: @Kurt_Rogiers Die kunnen asociaal zijn hé ik weet het genoeg ... die gasten denken dat de weg van hun alleen is !!
Tamara Poppe: @Kurt_Rogiers wij binnenschippers die vaak aan jaagpad liggen hebben er ook constant last van . Onze kids kunnen amper voet aan wal zetten.
Diana Hulzebos: @Kurt_Rogiers @tamarapoppe89 misschien dat @BenWeyts er voor kan zorgen dat er een apart pad komt voor de fietsers!
Davy Verwimp: @Kurt_Rogiers als anderen gewoon rechts houden zoals de wet voorschrijft kunnen fietsers die sneller gaan gewoon voorbij.Nee, in't midden!
MsMaliikaa: @Kurt_Rogiers idd kheb helemaal niets tegen deze mensen maar soms denken ze echt dat de weg voor hun alleen is. stoppen doen ze niet...

En ook Kürt benadrukt dat hij niets tegen wielertoeristen heeft. Hij vraagt alleen dat wielertoeristen wat meer aandacht hebben voor gezinnen die met hun kinderen op het jaagpad rijden. Ook zij mogen namelijk van die weg gebruik maken. Het voorval ligt bij Rogiers gevoelig omdat vrienden van hem vorig jaar een kindje verloren hebben bij een fietsongeval. Hij mag er dan ook niet aan denken dat Lola of Merlijn iets overkomt als ze met de fiets aan het rijden zijn. Kürt is dan ook niet meer dan een ongeruste papa en kan je hem ongelijk geven?

Bio van Kürt Rogiers

Meer Over:

Kürt Rogiers