.
News Image

Josje: ik sla haar een bloedneus

Josje haalt keihard uit.


Vanavond is het zover en gaat Josje Huisman voor het gevecht van het jaar. De gewezen blonde van K3 trekt vanavond rond 20 uur haar handschoenen aan om gedurende drie ronden van telkens 90 seconden fel uit te halen naar haar tegenstander. Aanleiding is de opname van de lanceringsshow van de nieuwe tv-zender CAZ. En daarmee neemt Josje Huisman toch wel een groot risico. Testosteron, zweetdruppels en misschien zelfs hier en daar een voortand zullen van het scherm vliegen op zaterdag 1 oktober, want dan start de nieuwe mannenzender CAZ met een groot boksspektakel met zes bekende koppen die op hun bekende kop gaan krijgen.



Vegas ligt vanavond voor één keer even in Vilvoorde. Woensdagavond zullen Bill Barberis, Guga Baúl, Maarten Breckx, Viktor Verhulst, Olga Leyers en Josje Huisman de strijd aangaan in de boksring. Deze zes zullen voor een groot publiek in drie matchen de bokshandschoen opnemen en mekaar rake meppen uitdelen. Zij stappen in de arena met één doel voor ogen: winnen! Denk maar niet dat de bekende gezichten een demonstratiewedstrijd gaan geven, zij gaan effectief voor de overwinning. En niemand van de bekende gezichten die eraan denkt om zijn of haar tegenstander te sparen, integendeel zelfs. De afgelopen weken hebben de zes uitdagers serieus getraind.



Gaan boxen doe je niet in 1-2-3. Boxen is een topsport en vergt een goede conditie. Dat hebben Bill Barberis, Guga Baúl, Maarten Breckx, Viktor Verhulst, Olga Leyers en Josje Huisman de afgelopen weken zelf ondervonden. Ze stonden urenlang in de boksring en trainden voor de openingsshow die woensdagavond zal opgenomen worden. Het is de zes nieuwelingen echt menens met de kamp, want allemaal zijn ze al weken aan het oefenen met professionele bokstrainers zoals Daniella Somers. Niemand wil afgaan voor het live publiek met heel wat van hun collega’s en familie. Bovendien zal het boksgala zaterdagavond te zien zijn bij de lancering van de nieuwe mannenzender CAZ.



Het is overduidelijk dat Josje Huisman er zin in heeft. De afgelopen weken postte ze verschillende foto’s van haar training voor het boksgala op de sociale media. Josje neemt het woensdagavond op tegen Olga Leyers. Josje vecht normaal gezien nooit. “Ik kan me heel kwaad maken op een kussen, maar dan moet ik plots meppen op mijn trainer. Nu ga ik me kwaad moeten maken op Olga”, reageerde ze enkele weken geleden. Maar vanavond mag ze dus écht vechten en nog wel tegen Olga Leyers. Josje staat volgens Het Laatste Nieuws strak en scherp. En Olga Leyers is best op haar hoede want Josje heeft een strak plan.



Josje vertelt in Het Laatste Nieuws dat ze tijdens één van de trainingen haar coach recht op zijn neus geslagen heeft. Hij sloeg steil achterover. Josje zag het bloed uit zijn neus komen en schrok van haar uithaal. Josje is iemand die zich volledig smijt als ze met iets bezig is. Het laatste wat Josje doet is haar tegenstander Olga Leyers onderschatten. Josje beseft dat ze zelf wel eens knock-out zou kunnen gaan maar ze heeft een conditie om u tegen te zeggen. En bovenal: Josje bokst om te winnen. “Ik heb flink aan spiermassa gewonnen en hard getraind” klinkt het.



Josje zal woensdagavond tijdens haar match tegen Olga Leyers tot het uiterste gaan. Want de gewezen blonde van K3 beseft dat als ze zelf niet voor de overwinning gaat, ze wel eens het slachtoffer van Olga Leyers zou kunnen worden. En zover wil Josje het niet laten komen. Gedurende 3 keer 90 seconden zullen Josje en Olga écht alles moeten geven. “En als het moet, sla ik haar een bloedneus. Het is zij of ik”, knipoogt Josje Huisman. Het zou tijdens de opnames bij Videohouse in Vilvoorde wel eens een slagveld kunnen worden. Maar of het echt zover gaat komen is nog maar de vraag.



Olga Leyers weet dat Josje een groot voordeel heeft. “Josje heeft een betere conditie dan ik, ze zal dus wellicht beter voorbereid zijn. Maar ik ga echt niet opgeven, ik wil écht winnen. Maar eerlijk? Ik ben ook een beetje bang”, klinkt het. Maar dat is nergens voor nodig want ook Olga heeft 10 keer twee uur les gekregen van een echte coach. Die lessen waren voor haar een rollercoaster van emoties. “Ik heb geweend - tranen met tuiten – fysieke pijn en stress gehad”, klinkt het in Het Laatste Nieuws. Maar Olga is ervan overtuigd dat haar stoten meer kracht hebben dan die van Josje.