.
News Image

Johnny Hallyday overleden

De Franse Elvis Presley is niet meer.


Jean-Philippe Smet ofwel Johnny Hallyday is overleden op 74-jarige leeftijd. Dat heeft zijn vrouw Laetitia bekendgemaakt. De Franse rockster was al een tijdje ziek en had kanker. De dood van de zanger komt voor velen als een verrassing want enkele dagen geleden klonk het nog dat het weer beter ging met de zanger. Hallyday overleed in de nacht van 5 op 6 december. Zijn dood komt voor zijn vele fans hard aan.



​Hallyday had Belgische roots: hij was de zoon van een Franse moeder maar had een Belgische vader. Al op de lagere school startte Jean-Philippe met optredens. Dat deed hij bijzonder graag. Maar Jean-Philippe Smet was niet meteen een sexy naam en dus werd er een alternatief gezocht. Even later was Johnny Hallyday een feit. Elvis Presley was zijn grote voorbeeld en hij koos dan ook voor rock & roll. Al in het begin van de jaren 60 was Hallyday een tieneridool. Hij had in het begin van de sixties de kans om in Amerika zijn muziek te gaan opnemen en dat deed hij uiteraard in Nashville. Zijn carrière werd deels onderbroken omwille van de dienstplicht maar Hallyday kreeg ook de kans om voor het leger tv-programma's te maken. Hij mocht zelfs blijven zingen maar moest dan wel in legeruniform op de cover van zijn albums staan.



Na zijn dienstplicht bleef Hallyday onverminderd muziek maken. Een tiental jaar geleden begonnen zijn gezondheidsproblemen en in 2009 moest hij zelfs een deel van zijn tournee annuleren wegens ziekte. Korte tijd later werd bij hem darmkanker vastgesteld. Hij werd geopereerd maar er doken complicaties op. Hallyday rookte veel en drank was zijn beste vriend. Hallyday bleef muziek maken, ondanks het feit dat hij al gepensioneerd was.



Hallyday scoorde door de jaren heen heel veel hits. Hij nam meer dan 1.000 liedjes op, al waren daar heel wat covers tussen. Hallyday was sterk in het gegeven om bekende rockhits van een Franse tekst te voorzien en die op te nemen. Er werden meer dan 100 miljoen albums van de zanger verkocht. Zijn grootste hits waren onder andere “Tes Tendres Années”, “Pour moi la vie va commencer” en ”Excuse-Moi Partenaire”.



Hallyday was ook acteur en speelde in een dertigtal films. ​Privé was hij getrouwd met model Laeticia Boudou maar Laeticia was al de vierde vrouw van Hallyday. Zijn eerste huwelijk was met zangeres Sylvie Vartan.


Bio van Johnny Hallyday

Meer Over:

Johnny Hallyday