.
Joeri Fransen
woensdag 8 mei 2024

Joeri Fransen: “Ik deed mee op één voorwaarde”

Hij vond het een eer

Afgelopen vrijdag konden we kijken naar de eerste aflevering van ‘Sing Again’. In het programma zagen we onder meer Pim Symoens, Michael Lanzo en ook Joeri Fransen opduiken. Hij won ‘Idool 2004’ en laat nu opnieuw van zich oren.

Joeri won dan wel idool en had eventjes succes met zijn eerste single en plaat, het succes verdween ook even snel als het gekomen was. Hij verdween in de anonimiteit en als het van hem afhangt, mag dat ook zo blijven. Al maakte hij voor het programma graag een uitzondering.

“Ik ben heel blij dat ik meegedaan heb, het was een eer om tussen al die kleppers te staan. Maar ik heb getwijfeld, hoor. Toen ze me belden, zei ik: 'Ja maar mannekes, ik zing al 15 jaar niet meer en ik heb niets te promoten. Ik zie niet in waarom ik voor heel Vlaanderen een mondeling examen zou afleggen”, klinkt het in Dag Allemaal.

Toen VTM vertelde dat het een nostalgisch feelgoodprogramma zou worden ter ere van 35 jaar VTM wilde hij wel meedoen, op één voorwaarde.

“Ik zei tegen hen: 'Ik heb er niet meteen iets bij te winnen, dus help mij anders om een item op mijn bucketlist af te vinken, zo kan ik tegenover mezelf verantwoorden dat ik meedoe. Als de kans zich voordoet om Natalie Portman te interviewen als ze nog eens een promotour doet voor een film, stuur mij dan als journalist. 't Moet niet per se lukken, maar jullie moeten wel bewijzen dat jullie moeite doen.' En ze gingen akkoord. We zien wel of het er ooit van komt.”

Bio van Joeri Fransen