.
News Image

Jindra: ze hebben een bitch van me gemaakt

JIndra van Schaijk heeft diep gezeten, héél diep zelfs.


Enkele weken geleden raakte bekend dat Jindra Van Schaijk uit K3 Zoekt K3, voor het eerst gaat optreden met een live-band. Binnen drie weken is de grote primeur in het Fakkelteater te Antwerpen. Dat optreden was voor de krant Het Laatste Nieuws een goede reden om eens met Jindra te praten. Jindra haalde de finale van K3 Zoekt K3 maar er werd gekozen voor de blonde Klaasje Meijer en dat kwam toch even hard aan bij de blondine.



Ondertussen heeft Jindra leren leven met het feit dat ze nooit één van de K3-tjes zal worden en heeft ze de draad van het gewone leven weer opgenomen.

Jindra heeft zich tijdens K3 Zoekt K3 volledig gegeven maar makkelijk was dat niet. De blondine kreeg het meermaals hard te verduren, vooral op de sociale media dan. Het leek wel of Jindra het slechtste was wat K3 kon overkomen. Er waren gelukkig wel positieve reacties maar die vergeten de mensen al snel. Bovendien hadden heel wat mensen het gsm-nummer van Jindra te pakken gekregen en ook via sms kreeg ze heel wat berichten. Reacties als HOER!, SLET!, ACHTERBAKSKE!, GEHANDICAPTE!, Jindra kreeg het allemaal binnen. Niet één keer maar echt wel vaak en dat deed haar bijzonder veel pijn. De mensen van de productie van K3 Zoekt K3 waren op de hoogte van die berichten en Jindra ging er volledig onderdoor. Maar niemand die haar steunde en probeerde op te peppen. Ik had iemand nodig op dat moment. Gert, Kristel. Anybody. Gewoon iemand die eens naar me toe kwam. Om een arm rond mijn schouder te leggen. Of te zeggen: 'We zijn er voor je'.

Maar dat gebeurde volgens Jindra niet.



En ook vandaag de dag blijft Jindra bedolven onder de kritiek. Zelfs zes maanden na de finale lijkt ze nog steeds een slecht iemand te zijn maar dat is ze niet. Het voelt bij Jindra aan dat ze door de makers van K3 Zoekt K3 als een bitch werd neergezet.

Jindra woonde van haar 10e tot 15e op de Nederlandse Antillen en ging daar uiteraard naar school. Daar zat ze als één van de 10 blanke meisjes tussen 1.300 andere kinderen. Pesten was daar alledaagse kost. Jindra voelde zich er 'de white piece of shit'.



Onlangs nog is Jindra keihard beginnen huilen. Er zat een berichtje van een 14-jarige in haar inbox en dat meisje schreef keiharde dingen. Het ging van 'hoer' en 'slet' en 'ik weet wel met hoeveel negers je hebt geneukt'. Jindra begon er spontaan van keihard van te huilen.

Jindra: Ik heb mijn vriendje gebeld en heb gezegd: 'Ik trek dit niet meer.' Hoelang nog? Hoelang moet ik dit nog tolereren? Ik wil die zondebok niet meer zijn. Het is genoeg geweest!

Na K3 Zoekt K3 heeft Jindra professionele hulp moeten inroepen. De blondine heeft zelf de stap gezet om zich psychologisch te laten begeleiden. Pas sinds enkele weken gaat het weer wat beter met haar.

Op woensdagavond 25 mei aanstaande staat Jindra in de Zwarte Zaal van het Fakkelteater van Antwerpen. Niet met een programma met uitsluitend covers maar ook met zelfgeschreven liedjes. Er zijn nog tickets te koop via www.fakkelteater.be .