.
News Image

Jimmy gaat naar de finale van The Voice

Jimmy Colman mag vrijdag terugkeren voor de finale van The Voice.
Jimmy Colman had reeds heel wat ervaring toen hij zijn avontuur in The Voice Van Vlaanderen startte. Week na week overtuigde hij publiek en coaches met zijn vocale capaciteiten. Toch bleven de coaches soms wat op hun honger zitten qua inleving of persoonlijkheid…

Tijdens de halve finale van The Voice bracht de 36-jarige Jimmy It Ain’t Over Till It’s Over van Lenny Kravitz. Een stevig mooie rocksong waarmee Jimmy iedereen achterover blies. Volgens Bart Peeters is er altijd het spanningsveld tussen perfectie en persoonlijkheid. Jimmy is een perfecte zanger, maar Camille voegt aan hun duet dan wel de persoonlijkheid aan toe. Daartussen zal het publiek moeten kiezen, aldus Bart Peeters.

Jimmy zong dus samen met Camille, de andere halve finaliste van team Natalia een duet. Samen brachten Jimmy en Camille Let It All Go van Birdy & Rhodes. Een prachtig duet dat de coaches nog meer overtuigde dan de solonummers van beide kandidaten.

Coach Natalia prees Jimmy omdat hij zich eindelijk comfortabel leek te voelen op het podium. Misschien was dat omdat hij eindelijk geruggesteund werd door zijn eigen gitaarspel? Natalia was alvast erg trots op de prestatie van Jimmy.

An Lemmens vroeg aan Natalia ook nog wat er zo leuk is aan coachen in The Voice Van Vlaanderen. De Kempense diva antwoordde dat het erg leuk is om al die nieuwe mensen te ontmoeten met elk hun eigen talent en persoonlijkheid. Je kan hen als coach iets bijbrengen, maar op haar beurt steekt ook Natalia telkens weer iets op van haar kandidaten. Het is telkens weer een hele verrijking, zegt Natalia.

Natalia beloont Camille met een kleine voorsprong (55-45) omdat zij nog iets meer gegroeid is dan Jimmy. Jimmy buigt zijn kleine achterstand echter om in een grote voorsprong dankzij de massale steun van stemmend Vlaanderen waardoor Jimmy met 113-87 naar de finale mag.