.
News Image

Jens kampeert bij de boer

Het 100ste boek van Vrouwke Klapwijk.
In 1991 kwam het eerste boek van Vrouwke Klapwijk uit: Bas haalt zijn A. Vijfentwintig jaar later op 24 april verschijnt alweer het 100e boek van haar hand: Jens kampeert bij de boer, het tweede deel in een nieuwe serie voor jonge lezers (E3). Ze schreef dit boek naar aanleiding van het kampeeravontuur van haar dochter op Boerderijcamping 't Looveld in Zweeloo.

De vrolijke illustraties van Andrea Kruis maken het lezen extra leuk. Het boek is geschreven op AVI-niveau E3, geschikt voor kinderen van 6 jaar en ouder. Jens kampeert bij de boer is een grappig verhaal voor beginnende lezers. Vorig jaar verscheen deel 1, Jens en de slaapbus.

De ouders van Jens bekijken op de iPad waar ze naartoe kunnen in de grote vakantie. Jens hoopt naar een groot park, met een nog groter zwembad en een speeltuin. Daar gaat zijn vriend Sven heen. Groot is de teleurstelling als zijn ouders aankondigen dat ze bij de boer gaan logeren, in een tent. Oom Rik zal in die tijd in het huis van Jens wonen om opa te helpen bij de verzorging van oma. In een tent slapen verzacht het allemaal iets, maar dat zwembad en die speeltuin zit Jens nog wel dwars. Wat moet je nou doen op een boerderij? Je gaat toch naar zee of met de auto naar Frankrijk of met een vliegtuig...

Vrouwke Klapwijk is auteur, eigenaar van de Kinderboekenwijzer, ze houdt lezingen over kinderen & lezen op basisscholen, ze is boekhandelaar, organiseert de EigenWijsPrijs en zorgt voor lesbrieven bij de boeken.