.
Jani Kazaltzis
maandag 11 maart 2024

Jani Kazaltzis: “Die vuurdoop was voor mijn broer”

Hij moest wachten als laatste

Als je Jani Kazaltzis goed kent en hij voelt zich op zijn gemak bij jou, dan is Jani iemand die graag en veel babbelt. Maar hij kan ook heel rustig zijn en amper een woord zeggen. Ook wanneer hij gewoon thuis is bij zijn vriend Jens.

“Ik denk dat Jani in zijn dagelijkse leven heel vaak 'aan' staat, en zoiets nodig heeft als tegengewicht. Sinds kort hebben we daar wel een nieuwe regel aan toegevoegd en dat is dat de tv niet aan mag voor acht uur 's avonds, waardoor we met elkaar moeten babbelen. We hadden ergens gelezen dat tv-kijken 's avonds de laagste vorm van intimiteit is en dat je zo uit elkaar groeit”, zegt Jens in Het Laatste Nieuws.

Jani en Jens zijn zo’n typisch koppel dat heel snel iets gelooft als men dat leest. De dingen die ze lezen passen ze dan ook altijd meteen toe op hun eigen relatie.

“Maar in dit geval helpt het. Jens maakt van mij een mooier mens, en zorgt dat ik sinds mijn breuk vrolijker in het leven sta. Mijn familie merkte al snel dat er iets anders was, maar het heeft even geduurd voor iedereen Jens had ontmoet. De vuurdoop was weggelegd voor mijn broer. Nadien volgden mijn mama en tante, die op een dag plots in Antwerpen stonden. De laatste in het rijtje was mijn papa. Die heeft Jens pas later leren kennen, met Kerstmis.”