.
News Image

James Dashner schrijft nieuwe bestseller

In één jaar werden meer dan 100.000 boeken van James Dashner verkocht in Nederland en België. Na het succes van De labyrintrenner, De Schroeiproeven en De doodskuur, is er nu een nieuwe trilogie van de bestseller-auteur.

Geestesoog is het eerste deel in deze nieuwe trilogie.

Voor Michael en zijn medegamers kan VirtNet je stoutste dromen doen uitkomen. Hoe beter je kunt hacken, hoe leuker het wordt. Of het nou wel of niet legaal is… Dat maakt niet zoveel uit. Sommige regels blijken er echter niet voor niks te zijn: iemand houdt gamers in VirtNet gegijzeld, met afgrijselijke gevolgen. De overheid vraagt Michael de losgeslagen gamer op te sporen. Dat blijkt levens- gevaarlijk. De grens tussen spel en echt zou weleens voorgoed kunnen verdwijnen…

Over de labyrintrenner-trilogie:
In de VS zijn van de drie delen meer dan 1,5 miljoen exemplaren verkocht. De labyrintrenner stond ruim een jaar in de New York Times-bestsellerlijst en wereldwijd werden er meer dan 7 miljoen exemplaren verkocht. De prequel De Moordopdracht en De labyrintrennerfiles verschenen na de trilogie.

Over de films: De eerste twee delen van de trilogie zijn inmiddels verfilmd. De film De labyrintrenner (The Maze Runner) kwam op 11 september 2014 in Nederland uit en op 15 oktober 2014 in België. Ook het tweede deel De Schroeiproeven (The Maze Runner The Scorch Trials) scoorde hoogde op het grote doek.