.
Jacky Lafon in Familie
maandag 17 april 2017

Jacky Lafon doet Blokken-computer crashen

Jacky Lafon breekt record in Blokken.


Jacky Lafon en Urbanus waren maandagavond te zien in Blokken op Eén. Onder het motto “Iedereen tegen kanker” doet Eén deze week een beroep op 10 bekende Vlamingen om geld in te zamelen voor Kom Op Tegen Kanker. Het leek er lange tijd op dat de VRT met Jacky Lafon en Urbanus toch niet zo’n goede kandidaten had gekozen.

Jacky Lafon is geen krak in spelletjes, dat weet ze zelf maar al te goed. Deze keer was het echter niet haar kennis maar vooral haar onhandigheid met het Blokkenspel dat haar nekte. Ben Crabbé zag de bui van ver hangen en verwittigde Jacky. Lafon stapelde de blokjes en haalde in de eerste ronde bijna de bovenkant. “Laat het niet gebeuren want dan moet de BRT een nieuwe computer kopen en daar is geen geld voor”. En even later was het zover. In de tweede ronde crashte de computer en zat het spel erop voor Jacky. En daarmee brak Jacky Lafon het wereldrecord blokken stapelen van Louis Tobback.

Urbanus won met 490 punten, Jacky Lafon haalde 140 punten. Urbanus kon in de finale de 1000 euro voor Kom Op Tegen Kanker verzilveren.