.
News Image

Interview met Davey uit De Mol

Zelfs in de frituur ging het over De Mol.


Gilles De Coster had een gesprek met Davey Van Rode.



Wat heb je je omgeving verteld toen je vertrok? “Ik was zogezegd in Bolivië in die periode, om er vrijwilligerswerk te doen. Een soort sportkamp waar ik voetballes gaf aan kindjes, en intussen logeerde bij een gastgezin. Ik vertelde er altijd wel bij dat mijn gsm ginder was gestolen, waardoor ik geen foto’s had... Ik had in het verleden al eens een soortgelijke reis gemaakt naar Kroatië, dus het was een geloofwaardig alibi.



Word je vaak aangesproken op je deelname? “Heel erg veel, ja. Overal waar ik kom, willen mensen babbelen over De Mol. De kassierster van de supermarkt, de medesupporters op KV Mechelen, bouwvakkers op straat, … het programma leeft enorm en dat merk je. Daarnet was ik in de frituur, en ook daar gaat het meteen over mijn deelname. Opvallend is wel dat iedereen wel vraagt ‘wie is de mol?’, maar er meteen haast gealarmeerd bij zegt: ‘neen, zeg maar niks, ik wil het niet weten’! Zo is het makkelijk zwijgen, natuurlijk. (lacht)



Je maandenlange zwijgplicht is bijna ten einde. Blij? “Goh…ik vind het veel moeilijker om de andere kandidaten te moeten missen, dan het zwijgen op zich. Daar heb ik niet zo veel problemen mee. Alleen tegen Margo (zijn vriendin) vond ik het moeilijker: zij weet net zo min als de rest van Vlaanderen hoe het is afgelopen. Ze wist alleen dat ik er lang in Zuid-Afrika was gebleven, maar of ik de mol, de winnaar of de finalist ben, daar heeft ze voorlopig het raden naar. Nog even.



Wat kunnen we verwachten in de finale? “Geen commentaar.”



​De finale van De Mol, maandagavond om 20.35 uur op VIER.


Bio van Davey Van Rode

Meer Over:

De Mol Davey Van Rode