.
Paul Severs
dinsdag 16 januari 2018

In februari staat Paul Severs weer op de planken

Zijn gezondheidstoestand evolueert gunstig.


We kregen positief nieuws te lezen van Paul Severs. Nadat de singer-songwriter Ave Maria, ik bid tot jou voorstelde als nieuwe single kreeg het nummer zo'n 270.000 videoviews. Er volgden ook heel wat concerten, maar voor het eerst in 52 jaar moest Paul er vijf afgelasten en dat deed hem pijn. Van de dokters kreeg hij een compleet verbod om nog op te treden en volgde er uiteindelijk een volledige check-up. In een interview met Het Laatste Nieuws zegt Paul Severs dat oververmoeidheid en een lekkende maagklep de gezondheidsklachten hebben doen escaleren. Dit jaar wordt de zanger 70 jaar en hij dacht dat de vermoeidheid door zijn leeftijd kwam en door de stress die hij nog steeds ervaart bij zijn 250 jaarlijkse optredens.

Ook Paul's vrouw Paulette, die zelf gezondheidsproblemen heeft was ongerust. Als zanger je stem kwijtraken is natuurlijk een catastrofe en zingen is zijn leven! Maagzuur dat in zijn keel terechtkwam was de oorzaak van die stemproblemen. De maagklachten en stemproblemen zijn al sterk verminderd en vanaf februari gaat Paul Severs opnieuw optreden. Voorlopig moet hij nog wat rusten en zijn stem sparen om daarna als een nachtegaal te klinken, laat hij weten. Deze week verscheen immers de nieuwe carnavalssingle van Paul met zijn goede vriend Bart Anneessens Cops.



Paul Severs gaat luisteren naar de raad van zijn dokter. Na vijf jaar te zeggen dat hij wat minder optredens zal aannemen, gaat hij dat nu ook echt doen. Dit jaar zal hij 'slechts' 120 keer op een podium staan en dat is ruim de helft minder dan andere jaren. De vakman in hem houdt van zijn vak, zijn succes en zijn publiek. Het wordt moeilijk voor Paul om neen te zeggen, maar hij beseft dat het moet omdat anders echt het einde van zijn carrière dreigt.



Tekst: Nico Vanaken